Na Visovcu proslavljena Gospa od Anđela.

Povodom velikog blagdana Gospe od Anđela 2.kolovoza  2021.g, svečanu euharistiju na rajskom otočiću Visovcu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije. Koncelebriro je križevački vladika Milan Stipić i umirovljeni biskup Ante Ivas. Misno slavlje počelo je svečanom kratkom procesijom iz samostana  do  središnjeg vanjskog oltara.

Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta kojeg hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu.

-Što nam draga braćo i sestre Gospa od Anđela poručuje. Gospa od Anđela znači majka nebeska. Anđeli su zauvijek u slavi i milosti , kano nas majka želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost neba. Ona je prva čula božje ohrabrenje po Anđelu “ Ne boj se “. To nam svojim životom prenosi i svjedoči “ Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista , on vas ljubi i daje se na križu za vas “. Naš zadatak je da živimo te milosti, da Boga stavimo na prvo mjesto u našem životu. Zato smo draga braćo i sestre danas ovdje da po uzoru na sv.Franju obratimo još više svoja srca Bogu, da se obnovi milost u našim životima , a to znači božja prisutnost u svemu što radimo u cijelom našem životu. Da nam se otvori poziv za božju naklonost ,  koja nam je iskazana po današnjem slavlju. Da živimo od te milosti , svjesni božje ljubavi i Gospine brige za nas u svim nevoljama našh dana.  Gospe od mlosti isprosi nam to i daj da u tome ustrajemo –rekao je u nadahnutoj propovjedi  mons.  Tomislav Rogić  Šibenski biskup .

Proslavu je uveličao zbor župe Prikazanje BDM iz Kistanja. Na kraju misnog slavlja, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, fra Marko Nimac uputio je riječi zahvale biskupu Tomislavu Rogiću i svima onima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude dostojanstveno. Nakon misnog slavlja, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

 

Pogledajte još

Uskrsno misno slavlje u Zatvoru u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak 2. travnja pohodio je Zatvor u Šibeniku. U zatvorskoj …

Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, …

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …