Molitveni susret obiteljske zajednice „Agnus Dei“

Odazivajući se Papinom proglasu Godine posvećene obitelji Amoris laetitia obiteljska zajednica „Agnus Dei“ u Šibeniku imala je u subotu 11. prosinca molitveni susret koji je predvodio o. Arkadiusz Krasicki CSSp uz glazbenu animaciju benda obiteljske zajednice.

O. Arek osvrnuo se na Papin proglas Godine posvećene obitelji. „Papa nas poziva na ‘Radost ljubavi’ koja se treba živjeti i u svakodnevnim teškoćama vezanim uz gubitak posla i covid pandemiju. Teško mi je izreći riječ ‘treba’, ali ta se riječ povezuje s kršćanskom nadom i vjerom kao krjeposnim darovima darovanim vama po krštenju. Želimo se zajedničkim hodom kroz godinu posvećenu obitelji pridružiti i sinodalnom hodu Crkve. Došlo je vrijeme kada svjesno želimo ponuditi sebe u rastu bračne zajednice i rastu Crkve. Ne bojte se budućnosti jer u svakodnevnom hodu s vama je Emanuel. Usred zbunjenosti vjernika dolazi Svjetlo svijeta koje neka rasprši svaku tminu straha i ljudskih nemogućnosti”, rekao je o. Arek.

U drugom dijelu susreta upriličeno je euharistijsko klanjanje. Bračni parovi potaknuti riječju duhovnog asistenta ostali su u molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom prikazujući svoju žrtvu i molitvene nakane za šibenske brakove i obitelji.

Pogledajte još

U župi Miljevci blagoslovljene nove brončane vratnice za župnoj crkvi Imena Isusova.

U župi Miljevci u petak 14. siječnja proslavljen je blagdan Imena Isusova. Prije samog misnog …

Susret imenovanog dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića i gradonačelnika Burića.

Imenovani dubrovački biskup Roko Glasnović prigodom predstojećeg biskupskog ređenja i odlaska iz Šibenika, u petak 14. …

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi.

Iako je Božićno vrijeme završilo, u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku zadržali su ga još …