Misijska nedjelja obilježena na Šubićevcu. Pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći misionarima u Zambiji.

Povodom Svjetskog dana misija koja se slavi  danas na Misijsku nedjelju 22. listopada 2023. župa  sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu već niz godina organizira misijsku akciju.  Tom akcijom župljani žele pomoći misiju u Zambiji koju vodi don Boris Dabo. Cilj akcije je da se svakog dana ubaci 1euro  u misijsku kutijicu za pomoć gladnoj djeci u Africi, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara.  Akcija završava na 3. nedjelju došašća 17. 12. 2023. Moto koji će vjernike  pratiti u ovoj akciji glasi: Žar u srcu, noge na putu (usp. Lk 24,13-35).

Misjski dan svečano je obilježen na dječjoj svetoj misi u 11 sati. Dječji zbor ”Ljiljani” su posebnim pjesmama animirali današnju liturgiju, djeca su kratkim recitalom uvela u svetu misu, a župnik fra Mario Radman je djeci približio kroz misijsku krunicu život i rad naših misionara u dalekim krajevima.

Nakon mise vjernici su uzimali imena misionara za koje će moliti kroz određeno vrijeme, zatim svojim donacijama mogli su kupiti misijske krunice, razne narukvice ali i uzeti svoje misijske kutijice u kojima će skupljati novčanu pomoć za misije za Zambiji.

Pogledajte još

Misnim slavljem i procesijom u župi Dolac proslavljen God Križa.

God križa, godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske Župe Svetoga Križa – Dolac, proslavljen …

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …