Misa i zaziv Duha Svetoga u Katoličkoj osnovnoj školi.

Šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni biskup Ante Ivas u petak 9. rujna u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku, slavili su misno slavlje u sklopu kojeg je bila i molitva Duhu Svetom za uspješnu novu školaku godinu.

U homiliji okupljenim učenicima i djelatnicima škole biskup Rogić je poručio kako su po riječima Svetog Pisma dobili upute kako novu školsku godinu učiniti uspješnom, sretnom, ostvarenom. Sveti Pavao je govorio  o trčanju, natjecanju, ali je kazao da je njemu stalo do nepropadljive nagrade, zato naviješta Evanđelje i zbog Isusa će sve izdržati, kao sportaši kad se natječu za nagradu. U novoj školskoj godini, puno će biti trčanja, natjecanja. Ali da pazimo da jedni druge ne povrijedimo, da jedni drugima pomognemo, da svi dobijemo nagradu – Isusa, kazao je biskup Rogić.

U Evanđelju Isus je govorio o učiteljima i o trunu u oku. Ma volite svoje učitelje i učiteljice, oni će sve za vas učiniti. Budite im dobri, pouzdajte se u njih i slušajte ih. A ono s trnom u oku? – Kakvi ćemo biti jedni prema drugima?! Ideš drugoga ispravljati, a ne vidiš svoje pogreške? To bi značilo kao da ideš drugome izvaditi trn, a ne vidiš dobro. Moramo najprije pogledati što ćemo kod sebe promijeniti, popraviti, onda ćemo moći i druge savjetovati, kazao je biskup osvrćući se na pročitano Evanđelje.

Učenike je pozvao da budu zahvalni Gospodinu što mogu ići u školu, da odbace lijenost i daju sve od sebe u ispunjavanju školskih obveza, te da budu pažljivi jedni prema drugima. Učinite svoje roditelje i nastavnice, nastavnike ponosnima i radosnima, kazao je biskup Rogić.

Prigodno se obratio i utemeljitelj Katoličke osnovne škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Istaknuo je kako Katolička škola ove godine ima petnaest godina. Imam veliku želju da cijela ova školska godina bude za pet.

Pogledajte još

Blagdan sv. Antuna pustinjaka proslavljen je u Buliću.

U malom i lijepom mjestu Bulić, koje pripada župi sv. Mihovila Lišane, proslavljen je u …

U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U župi Čvrljevo je u nedjelju, 15. siječnja proslavljen svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena …

Proslavom Imena Isusova u crkvi Gospe van Grada zaključeno je Božićno liturgijsko vrijeme u gradu Šibeniku.

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je …