“Križni put na Putu spasa” u župi Meterize prigodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u petak i subotu 17. i 18. studenog obilježen je diljem Šibenske biskupije. Župljani Župe sv. Jeronima na Meterizama 18. studenog  molili su “Križni put na Putu spasa”, spominjući se žrtve Vukovara i Škabrnje. Molitvu je predvodio župnik fra Šimun Markulin.

Četrnaest postaja križnog puta Isusa Krista – postaja po postaja kroz Meterize, od crkve do murala “Vukovar” i murala “Škabrnja”. Molitveno zajedništvo i upaljeni lampioni u rukama okupljenog naroda Božjeg znak su postojane nade u novu budućnost, koja se istinito spominje prošlosti i koja donosi snagu pružanja ruke pomirnice, kazao je župnik Markulin.

Križ su nosili kandidati za primanje sakramenata, a branitelji nastanjeni u župi Meterize  nosili su 28 zastava: 14 hrvatskih barjaka i 14 zastava Države Grada Vatikana. Točno u 18.11 h zvona župne crkve svetog Jeronima  sjedinila su se sa zvonjavom zvona diljem Hrvatske, izričući „Hvala“ Gradu heroju. Molitva je završila kod murala “Vukovar”, uz pjesmu i polaganje lampiona.

Pogledajte još

Uskrsno misno slavlje u Zatvoru u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak 2. travnja pohodio je Zatvor u Šibeniku. U zatvorskoj …

Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, …

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …