Katehetski susret u župi Meterize. Prvopričesnici i krizmanici izrađivali su adventske vijence.

U subotu 25. studenog 2023. održan je katehetski susret za kandidate koji imaju primiti sakramente ispovijedi, prve pričesti i krizme. Prvu grupu činili su kandidati za primanje sakramenata ispovijedi i prve pričesti, a drugu grupu kandidati za primanje sakramenta krizme. Susret je za prvu grupu započeo u 10.00 h, a za drugu grupu u 12.00 h. Tijekom susreta dvije katehetske grupe izrađivale su adventske vijence, a sve pod vodstvom gđe. Marine Petrović. U izradi vijenaca kandidatima su se pridružili neki od roditelja te članovi župnog Caritasa.
Kandidati su izradili ukupno 200 vijenaca, a sav prihod od prodaje adventskih vijenaca ide za programe župnog Caritasa. Dakle, za konkretne programe karitativne pomoći koja za cilj ima pomoć našoj siromašnijoj braći i sestrama. Prva grupa je izradila 90, a druga 110 vijenaca. Ponosni smo na jedne i druge, osobito na roditelje koji su svojom nazočnošću i pomoću vlastitoj djeci svjedočili zajedništvo i potrebu uzajamnog pomaganja.
Duhu Svetom zahvaljujemo za učinjeno i vjerujemo da će župljani i dragi prijatelji prepoznati naša nastojanja da konkretnim djelima živo svjedočimo kršćansku ljubav.
izvor: facebook župe Meterize

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …