Inicijativa “Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir” u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

Vrijeme neumorno teče i gazi nas raznolikošću iskustava, događaja, osoba… Neprocjenjiva je milost moći zastati, na trenutak ih sve staviti po strani i susresti sebe. Ukoliko u tim trenucima susretnemo i Onoga koji nam ih daruje, utoliko smo dodirnuli Vječnost. U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku pokušali smo to i ovoga 18. listopada. U 9 sati, na mjestima na kojima smo toga trenutka trebali biti, odložili smo svoje udžbenike i bilježnice, prekinuli sve uobičajene aktivnosti i ujedinili svoje molitvene snage s milijun druge djece diljem svijeta u inicijativi

.

Inicijativa je započela prije 18 godina u Caracasu u Venezueli okupljanjem grupe djece koja su molila na navedenu nakanu. Vrlo brzo se proširila izvan Venezuele i poprimila planetarne razmjere. Svaki razred razmatrao je određeno otajstvo s pripadajućom nakanom. Molili smo za mir u srcima djece, mladih, umornih i opterećenih životom, staraca; za mir u obiteljima, domovini i svijetu. Prema preporuci pape Franje, na poseban smo način uputili molitve Blaženoj Djevici Mariji za pomoć napaćenoj Ukrajini, ali i Nigeriji, Mianmaru, Pakistanu i drugim dijelovima svijeta u kojima vladaju rat, nasilje i siromaštvo.

Povjerili smo svoje molitve Gospi Fatimskoj, čiji se kip ovih dana nalazi izložen u predvorju škole. Rezultat je to suradnje sa župom sv. Ivana Krstitelja – Zablaće. Kako se u župi časti kip Gospe Fatimske koji ”obilazi” obitelji koje žele pred njim moliti, uključili smo se i mi kao ”školska obitelj” i povezali ove dvije inicijative s Marijinim pozivom Jacinti, Franji i Luciji da upravo oni – djeca – redovito mole krunicu za mir.

Marijin kip ostat će izložen nekoliko dana kao poticaj svima da i svoje osobne molitve povjere Prečistom Srcu Marijinu.

s. Renata Azinović, vjeroučiteljica

 

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …