Ime Isusovo proslavljeno je u Čvrljevu. Na misnom slavlju bili su bogoslovi Provincije Presvetog Otkupitelja.

U nedjelju, 19. siječnja 2020., u župi Čvrljevo proslavljeno je svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. Misu predvodio je  fra Domagoj Volarević, domagistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju župnika fra Ante Jurića Talaje i pastoralnoga suradnika fra Ante Jurića. Svetkovina Imena Isusova u Čvrljevu je na prvu nedjelju poslije 14. siječnja, datuma na koji se ova svetkovina slavila prije reforme liturgijskog kalendara. Misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom oko župne crkve, a pjevanje su animirali bogoslovi uz orguljašku pratnju fra Vlahe Jakića.

Fra Domagoj je u propovijedi naglasio kako vjerniku nije dovoljno reći da vjeruje u Boga nego to pokazati kroz odnose s bližnjima, susretima i međusobnim upoznavanjima. Iskustvo drugoga je dragocjeno kao i iskustvo s Bogom. Pričati o Bogu zapravo je prvi korak jer vjerniku je potrebno čitati Sveto pismo, moliti se te prisustvovati na euharistijskom slavlju. Bog djeluje preko nas, dao nam je darove koje trebamo koristiti za djelovanje u svijetu, čovjek treba biti slika Božja u svijetu.

Pred kraj mise župnik fra Ante čestitao je svima okupljenima svetkovinu Imena Isusova i zahvalio propovjedniku fra Domagoju na poticajnim riječima. Slavlje se potom nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući gdje je bogoslove i okolne župnike srdačno primio župnik fra Ante. Postoje razne tradicije, neke istinske, a neka samo tako prozvane, posjet bogoslova župi Čvrljevo je ona istinska tradicija, ove godine je osamnaesta godinu da na ovaj dan franjevački bogoslovi iz Splita pohode župu Čvrljevo. Kroz tih osamnaest godina izmijenile su se generacije i generacije, ali jedno je ostalo isto, svake godine bogoslovi rado idu i dobro se osjećaju u Čvrljevu. Za to je najviše zaslužan župnik fra Ante koji nas svih ovih godina ugošćuje otvorena srca i velikom bratskom ljubavlju. Možemo reći da u Čvrljevu više nismo gosti jer nema bogoslova u zadnjih osamnaest godina koji kroz svojoj formaciji prema svećeništvu nije pohodio župu Čvrljevo.

izvor: https://www.franjevci-split.hr/

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …