Gospa od Anđela proslavljena je u Prvić Luci.

U srijedu 02. kolovoza župljani župe Prvić Luke i njihovi gosti i turisti koji su na odmoru i ljetovanju na Prviću i u Luci, proslavili su blagdan zaštitnice Gospe od Anđela – Gospe od Milosti.

Misno slavlje predvodio je don Damjan Pašić, župni vikar katedralne župe  sv. Terezije Avilske iz Subotice. Na svetoj misi, slavlju blagdana i proslavi zaštitnice  Gospe od Anđela sudjelovalo je mnoštvo vjernika. U koncelebraciji je bio župnik don Božo Škember i četvorica svećenika iz različitih biskupija: banjalučke, subotičke i šibenske.

U propovijedi je don Damjan na početku govorio o Božjem milosrđu koje Gospodin iskzuje i daruje onima koji su otvoreni za njegove milosti. Naglasio je i važnost i ulogu  Marije, Isusove i naše Majke, koju je ona po Božjoj milosti imala i ostvarila u povijesti spasenja. Okupljene je pozvao da žive svoju vjeru i uvijek se utječu Božjem milosrđu koje Gospodin iskazuje u sakramentu pomirenja –ispovijedi i po daru Crkve u oprostu koji se vjernicima podjeljuje na blagdan Gospe od Anđela.

Na kraju misnog slavlja župnik don Božo pozdravio je sve nazočne vjernike i subraću svećenike  i čestitao je župljanima župni blagdan i feštu Gospe od Anđela te na kraju zahvalio svima koji su pripomogli u pripremi blagdana.   Nakon misnog slavlje uslijedila je tradicionalna procesija sa slikom Gospe od Anđela ulicama mjesta.

don Franjo Glasnović

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …