Gospa od Anđela proslavljena je u Prvić Luci.

U srijedu 02. kolovoza župljani župe Prvić Luke i njihovi gosti i turisti koji su na odmoru i ljetovanju na Prviću i u Luci, proslavili su blagdan zaštitnice Gospe od Anđela – Gospe od Milosti.

Misno slavlje predvodio je don Damjan Pašić, župni vikar katedralne župe  sv. Terezije Avilske iz Subotice. Na svetoj misi, slavlju blagdana i proslavi zaštitnice  Gospe od Anđela sudjelovalo je mnoštvo vjernika. U koncelebraciji je bio župnik don Božo Škember i četvorica svećenika iz različitih biskupija: banjalučke, subotičke i šibenske.

U propovijedi je don Damjan na početku govorio o Božjem milosrđu koje Gospodin iskzuje i daruje onima koji su otvoreni za njegove milosti. Naglasio je i važnost i ulogu  Marije, Isusove i naše Majke, koju je ona po Božjoj milosti imala i ostvarila u povijesti spasenja. Okupljene je pozvao da žive svoju vjeru i uvijek se utječu Božjem milosrđu koje Gospodin iskazuje u sakramentu pomirenja –ispovijedi i po daru Crkve u oprostu koji se vjernicima podjeljuje na blagdan Gospe od Anđela.

Na kraju misnog slavlja župnik don Božo pozdravio je sve nazočne vjernike i subraću svećenike  i čestitao je župljanima župni blagdan i feštu Gospe od Anđela te na kraju zahvalio svima koji su pripomogli u pripremi blagdana.   Nakon misnog slavlje uslijedila je tradicionalna procesija sa slikom Gospe od Anđela ulicama mjesta.

don Franjo Glasnović

Pogledajte još

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …