Godina svetog Josipa za Šibensku biskupiju zaključena je u župi Ražine.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u srijedu 8. prosinca na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije  zaključio je „Godinu svetog Josipa“ za Šibensku biskupiju  . Misno slavlje  u šibenskoj prigradskoj župi svetog Josipa radnika u Ražinama slavio je u koncelebraciji sa župnikom don Donaldom Markovićem i uz posluživanje đakona don Šime  Pleadina i don Ante Vrcića.

Marija se nikada nije usprotivila Bogu!, poručio je u homiliji biskup Rogić.   Naglasio je kako bi stotinama riječi mogli   tumačiti Marijinu Bezgrešnost, neokaljanost grijehom, ali će uvijek razlog biti „jer se nije usprotivila Bogu“. Uvijek je prihvatila Božju volju, a nerazumijevanje – koje je samo na početku spomenuto, kad joj je anđeo navijestio da će roditi Sina Božjega, to nerazumijevanje moralo je trajati sve do Uskrsnuća.

Danas pogled usmjeravamo i na  svetog Josipa. Zaključujemo milosnu godinu koju je proglasio papa Franjo, u kojoj smo se posebno molili svetom Josipu i razmatrali njegovu ulogu u Božjem planu spasenja, kazao je biskup Rogić.

„Molili smo se ove godine svetom Josipu, a vjerujem da će mnogi i nastaviti, kao zaručniku Bogorodice, hranitelju Sina Božjega, glavaru slavne obitelji. Prepoznavali smo u njemu vrline tako potrebne i danas: uzore radnika – uresu domaćeg života – potporo obitelji. Molili smo se njemu i kao zaštitniku umirućih. Svojim odgovorom Bogu, svojim životom za svetu Obitelj, sv. Josip nam svijetli kao čovjek vjere i pouzdanja u Boga. On s Bogom računa, njega vodi provodnost Božja, a on joj se prepušta. Ni u Josipu nema otpora Božjoj volji, nema oholosti niti neposluha, nema sebičnosti ni svojeglavosti, nego predanje Bogu“, kazao je biskup.

Osvrnuo se i na obitelji koje  danas nose taj teret iskušenja i svih drugih pitanja, kriza i neizvjesnosti u doba pandemije. „Daj Božje po zagovoru nebeske Majke i svetog Josipa da se u naše obitelji vrati molitva, sakramentalni život, nedjeljna euharistija, neraskidivo zajedništvo i život u ljubavi jednih za druge. Tada ćemo osjetiti Božju blizinu i njegov naum spasenja sa svakim od nas“, poručio je biskup

Misno slavlje je završilo molitvom svetom Josipu.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …