Godina svetog Josipa za Šibensku biskupiju zaključena je u župi Ražine.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u srijedu 8. prosinca na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije  zaključio je „Godinu svetog Josipa“ za Šibensku biskupiju  . Misno slavlje  u šibenskoj prigradskoj župi svetog Josipa radnika u Ražinama slavio je u koncelebraciji sa župnikom don Donaldom Markovićem i uz posluživanje đakona don Šime  Pleadina i don Ante Vrcića.

Marija se nikada nije usprotivila Bogu!, poručio je u homiliji biskup Rogić.   Naglasio je kako bi stotinama riječi mogli   tumačiti Marijinu Bezgrešnost, neokaljanost grijehom, ali će uvijek razlog biti „jer se nije usprotivila Bogu“. Uvijek je prihvatila Božju volju, a nerazumijevanje – koje je samo na početku spomenuto, kad joj je anđeo navijestio da će roditi Sina Božjega, to nerazumijevanje moralo je trajati sve do Uskrsnuća.

Danas pogled usmjeravamo i na  svetog Josipa. Zaključujemo milosnu godinu koju je proglasio papa Franjo, u kojoj smo se posebno molili svetom Josipu i razmatrali njegovu ulogu u Božjem planu spasenja, kazao je biskup Rogić.

„Molili smo se ove godine svetom Josipu, a vjerujem da će mnogi i nastaviti, kao zaručniku Bogorodice, hranitelju Sina Božjega, glavaru slavne obitelji. Prepoznavali smo u njemu vrline tako potrebne i danas: uzore radnika – uresu domaćeg života – potporo obitelji. Molili smo se njemu i kao zaštitniku umirućih. Svojim odgovorom Bogu, svojim životom za svetu Obitelj, sv. Josip nam svijetli kao čovjek vjere i pouzdanja u Boga. On s Bogom računa, njega vodi provodnost Božja, a on joj se prepušta. Ni u Josipu nema otpora Božjoj volji, nema oholosti niti neposluha, nema sebičnosti ni svojeglavosti, nego predanje Bogu“, kazao je biskup.

Osvrnuo se i na obitelji koje  danas nose taj teret iskušenja i svih drugih pitanja, kriza i neizvjesnosti u doba pandemije. „Daj Božje po zagovoru nebeske Majke i svetog Josipa da se u naše obitelji vrati molitva, sakramentalni život, nedjeljna euharistija, neraskidivo zajedništvo i život u ljubavi jednih za druge. Tada ćemo osjetiti Božju blizinu i njegov naum spasenja sa svakim od nas“, poručio je biskup

Misno slavlje je završilo molitvom svetom Josipu.

Pogledajte još

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …

Proslavljen blagdan sv. Rite u Župi Svih Svetih u Sesvetama. Slavlje je predvodio biskup Tomislav Rogić

Vjernici Župe Svih Svetih u Sesvetama proslavili su u  srijedu 22. svibnja blagdan svete Rite. …

Sprovod i misa zadušnica sestre milosrdnice Lucije (Ane) Jurić.

Sestra milosrdnica Lucija (Ana) Jurić preminula je u subotu  18. svibnja 2024. u 85. godini …