Dvanaesti puta Caritas župe Vodice organizirao primanje za „Obitelji 3+“ i darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete.

U pastoralnom centru župe Vodice, 15. 12. 2019. u treću nedjelju došašća – nedjelju Caritasa, dvanaesti puta, upriličena je akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+”.

Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto, i šesto dijete te ih je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom. Akciju „ Obitelji 3+” je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

Susret je počeo molitvom Gospi Karmelskoj – Gospi od Okita. Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio Župnik, koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Župnik je napomenuo da u ovoj godini kada župa Vodice slavi Godinu Okita, obitelji, napose roditelji koji su temelj i stup obitelji, mole se Mariji, ugledaju se u njezin život i poput nje žive vjeru u Boga i od nje uče kako odgajati, jer je Marija bila najbolja odgojiteljica u vjeri i životu svome sinu Isusu Kristu. Na kraju je župnik sve obitelji pozvao da budu „put Crkve i naroda”, čestitao im nadolazeći blagdan Božića i božićne blagdane.

Da i ovogodišnji susret i darivanje obitelji bude u radosnom i ugodnom druženju osobito su zaslužni članovi župnog caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji.

Na kraju je voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog. U ovoj godini, u sklopu caritativne akcije „Obitelji 3+” obuhvaćeno jedanaest djece. Osam obitelji s trećim, dvije s četvrtim i jedna sa šestim djetetom u Dvanaest godina caritativne akcije „Obitelji 3+” od 2008.-2019. Caritas župe Vodice darivao je sto sedmero djece. 83 obitelji s trećim, 15 obitelji sa četvrtim, 4 obitelji sa petim, 3 obitelji sa šestim, te jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom.

don Franjo Glasnović

Pogledajte još

Blagdan sv. Antuna pustinjaka proslavljen je u Buliću.

U malom i lijepom mjestu Bulić, koje pripada župi sv. Mihovila Lišane, proslavljen je u …

U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U župi Čvrljevo je u nedjelju, 15. siječnja proslavljen svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena …

Proslavom Imena Isusova u crkvi Gospe van Grada zaključeno je Božićno liturgijsko vrijeme u gradu Šibeniku.

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je …