Don Franjo Glasnović obilježio je deset godina svećeničke službe u župi Vodice. Tim povodom uputio je prigodno pismo mještanima i župljanima Vodica.

Don Franjo Glasnović 13. rujna ove godine obilježio je deset godina svećeničke službe u župi Vodice. Tim povodom uputio je prigodno pismo mještanima i župljanima Vodica. Pismo donosimo u cijelosti.

Poštovani, župljani, sugrađani i sugrađanke, draga braćo i sestre u Kristu,

Danas, na spomendan sv. Ivana Zlatoustog, 13. 09. 2020. se navršava deset godina moje svećeničke i župničke službe u Vodicama. Deset godina s vama i za vas.
Deset godina u životu čovjeka je relativno: no tih deset godina u Vodicama je malo manje od četvrtine moga života i malo više od polovine moga svećeništva, stoga u ovom trenutku izričem ovih nekoliko riječi:

Zahvaljujem Bogu za njegovu milost, pomoć i snagu koju mi je udijelio u obnašanju ove službe za vas.
Zahvaljujem i svima vama dragi župljani i sumještani od naše djece i mladih, roditelja i obitelji, starijih, te svih drugih koje sam susreo u svojoj župničkoj službi u župi i gradu.
Zahvaljujem svim suradnicima, članovima vijeća i udruga, sestrama redovnicama i ž. vikarima i svećenicima koji su mi pomagali i koji i danas pomažu u župi.
Hvala svima koji su mi ovih proteklih godina – molitvom, žrtvom, ljubavlju, iskrenim sugestijama i dobronamjernim kritikama – pomagali i nastojali pružiti pomoć i podršku u pastoralnom i duhovnom radu u ovoj mojoj svećeničkoj službi za vas.

Kao u svakom ljudskom životu i u mome se očituju i ljudske slabosti, toga sam itekako svjestan. Za svoje ljudske i svećeničke slabosti i ograničenosti iz kojih su proizašle pogreške i propusti molim za razumijevanje i oproštenje.
U ovih deset godina bilo je mnogo radosnih i veselih trenutaka, proslava i slavlja, jubileja, radosti i veselja koji su obogatili moj život i svećeničko služenje.
Bilo je žalosnih i tužnih trenutaka i ispraćaja koji su me pogodili i potresli i izazvali u meni suosjećanje i žaljenje.
Bilo je i križeva koje je trebalo nositi i pod njima padati i s njima ustajati i dalje hoditi za Gospodinom i Učiteljem prema onoj Pavlovoj s kojom sam i započeo svoj nastup u Vodicama na početku: „A ja Bože sačuvaj da bi si se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista
Bilo je neizvjesnosti, nesigurnosti i strahova koje je trebalo prebroditi, pobijediti i nadići. Sve sam to doživio, živio i dijelio s vama.
U daljnjem radu i službi preporučam se i nadalje u vaše molitve, molim pomoć i podršku kako bih i nadalje mogao živjeti i svjedočiti među vama snagu Kristova evanđelja, iz Kristova križa učio mudrost i poniznost, od Gospodina dobio njegovu milost i snagu njegova Svetoga Duha, da i dalje živim s vama i za vas te u svakome prepoznajem Krista kojega ću ljubiti i služiti.

Svima želim Božji blagoslov, mir i svako dobro!

izvor: www.infovodice.hr    

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …