Četvrti petak Velike devetnice svetom Nikoli Taveliću. Hodočatili vjernici župe Vodice.

Dana 6. listopada 2023. godine u crkvi sv. Frane i Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljen je četvrti petak Velike devetnica pred blagdan prvoga hrvatskoga kanoniziranog sveca. Svečanu svetu misu predslavio je don Franjo Glasnović, župnik Našašća sv. Križa u Vodicama, a mješoviti župni zbor i dječji zbor pjevali su za vrijeme svete mise.

U svojoj homiliji don Glasnović je istaknuo kako pravi Isusov učenik ne može dalje od svojega Učitelja jer – ako je Učitelj prezren – prezren će biti i učenik. Ukoliko križ stoji kao mjerilo našega života koji smo spremni prihvatiti i nositi, pokazat ćemo se kao vjerni nasljedovatelji Krista, po uzoru na sv. Nikolu Tavelića, rekao je don Franjo.

Citirajući kartuzijansko geslo ,Križ stoji dok se svijet vrti’ don Franjo je ukazao na konstantu i ukorijenjenost križa u ljudskoj patnji jer sve se mijenja, ali Krist slavan s križa vlada.

Molitveno-liturgijski program započeo je u 18 sati pobožnošću BDM, a nastavio se molitvom Večernje u čast sv. Nikoli Taveliću. Tijekom ove Velike devetnice vjernici imaju priliku moliti pred replikom najstarijega prikaza sv. Nikole Tavelića čiji se original čuva u samostanu sv. Frane zajedno s izvještajem o mučeničkoj smrti Nikole Tavelića i braće mučenika. Slavlje sljedećega petka, 13. listopada, svetu misu predslavi fra Ivan Bradarić, župnik Župe sv. Josipa Radnika u Sisku. Poslije svete mise bit će predstavljanje knjige gđe Marije Hrsan.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …