Božićna priredba u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku u predvečerje 22. prosinca učenici su sa svojim učiteljicama u kongresnoj dvorani škole održali božićnu priredbu „Dijete na dar“, kojem je nazočio i mjesni biskup Tomislav Rogić i šibenski biskup u miru Ante Ivas.

U ostvarenju priredbe sudjelovali su učenici više izvannastavnih aktivnosti (zbor, klapa, dramska skupina, mažoretkinje, recitatori, ritmička skupina) sa svojim učiteljima. Okosnicu priredbe ostvarila je dramska skupina s prizorima iz života jedne obitelji koja iščekuje rođenje trećeg djeteta. Badnja večer je vrijeme za rođenje djeteta u obitelji, kao i rođenje malog Isusa. Djeca obitelji, očekujući najmlađeg člana obitelji, otkrivaju tko su im pravi prijatelji i na koga se stvarno mogu osloniti u raznim životnim situacijama. Prepoznali su i kako su ponude različitih televizijskih programa prepune sadržaja koje život ne ispunjavaju istinskim vrednotama.

Na početku priredbe ravnateljica škole s. Mandica Starčević je pozdravila sve goste te predstavila aktivnosti u školi tijekom adventa. Poželjela je da novorođeni Isus donese spasenje i ispuni sve nazočne istinskom radošću u zajedništvu njihovih obitelji

.

Priredbu je zaključio biskup Tomislav Rogić čestitavši izvođačima i njihovim mentorima na poruci koju su svojom izvedbom prenijeli svima okupljenima. Poručio je kako su izvedbom dali odgovore na sva konkretna pitanja koja imamo o istinskom ozračju Božića. Zaželio je svima čestit i miran Božić u želji da u Novorođenom prepoznaju utjelovljenog Boga koji je došao spasiti svakog čovjeka.

Pogledajte još

U smaostanu svetog Frane proslavljen je blagdan jezika svetog Ante.

Dana 18. veljače 2024. o Prvoj korizmenoj nedjelji u crkvi sv. Frane u Šibeniku, mjestu …

Susret animatora liturgijskog pjevanja Šibenske biskupije

Susret animatora liturgijskog pjevanja Šibenske biskupije održan je u subotu 17. veljače u Šibeniku. Okupljanje …

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …