Božićna priredba u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku u predvečerje 22. prosinca učenici su sa svojim učiteljicama u kongresnoj dvorani škole održali božićnu priredbu „Dijete na dar“, kojem je nazočio i mjesni biskup Tomislav Rogić i šibenski biskup u miru Ante Ivas.

U ostvarenju priredbe sudjelovali su učenici više izvannastavnih aktivnosti (zbor, klapa, dramska skupina, mažoretkinje, recitatori, ritmička skupina) sa svojim učiteljima. Okosnicu priredbe ostvarila je dramska skupina s prizorima iz života jedne obitelji koja iščekuje rođenje trećeg djeteta. Badnja večer je vrijeme za rođenje djeteta u obitelji, kao i rođenje malog Isusa. Djeca obitelji, očekujući najmlađeg člana obitelji, otkrivaju tko su im pravi prijatelji i na koga se stvarno mogu osloniti u raznim životnim situacijama. Prepoznali su i kako su ponude različitih televizijskih programa prepune sadržaja koje život ne ispunjavaju istinskim vrednotama.

Na početku priredbe ravnateljica škole s. Mandica Starčević je pozdravila sve goste te predstavila aktivnosti u školi tijekom adventa. Poželjela je da novorođeni Isus donese spasenje i ispuni sve nazočne istinskom radošću u zajedništvu njihovih obitelji

.

Priredbu je zaključio biskup Tomislav Rogić čestitavši izvođačima i njihovim mentorima na poruci koju su svojom izvedbom prenijeli svima okupljenima. Poručio je kako su izvedbom dali odgovore na sva konkretna pitanja koja imamo o istinskom ozračju Božića. Zaželio je svima čestit i miran Božić u želji da u Novorođenom prepoznaju utjelovljenog Boga koji je došao spasiti svakog čovjeka.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …