Biskup Tomislav Rogić susreo se sa sudionicima ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade.

Susret vjeroučenika koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem upriličen je u ponedjeljak 24. svibnja u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku.  Susret koji je održan u organizaciji katehetskog ureda Šibenske biskupije predvodila je predstojnica ureda sestra Renata Azinović.

U pozdravnoj riječi predstavila je ovogodišnje ponajbolje ekipe iz: OŠ Jakova Gotovca – Unešić, OŠ Brodarica, OŠ Rogoznica, Turističko – ugostiteljske škole, Tehničke škole i Srednje Škole Ivana Meštrovića iz Drniša. Istaknula je kako je ovogodišnja olimpijada održana u online verziji. Školska razina je održana 16. veljače nakon koje je devet osnovnoškolskih i pet srednjoškolskih ekipa pozvano na županijsku razinu natjecanja koje je bilo 23. ožujka. Učenici OŠ Brodarica i SŠ Ivana Meštrovića predstavljali su nas na državnom natjecanju na koje je prema kriteriju izvrsnosti pozvana i OŠ Rogoznica. Ekipa SŠ Ivana Meštrovića ove godine je državni viceprvak, kazala je sestra Renata Azinović.

Prije obraćanja biskupa Tomislava Rogića prigodno se obratio maturant  SŠ Ivana Meštrovića iz Drniša Ivan Elez koji je sedam godina bio na vjeronaučnim olimpijadama. Naglasio je kako je sudjelovanje za njega bilo neprocjenjivo iskustvo i obogaćenje u svakom pogledu.

Biskup Rogić učenicima je zahvalio na uloženom trudu i radu. Vi ste Božju Riječ koja je i bila ovogodišnja tema olimpijade uprisutnili u životu. To je i cilj približavanja Gospodinu. Božja riječ je postala izvor života u vama i ona kao živa Riječ vas pokreće. Vjerujem da je za vas Vjeronaučna olimpijada bila korak više u prihvaćanju i razumijevanju, stapanju i suživljavanju sa Božjom Riječi. Po tome ste pobjednici za cijeli život, kazao  je biskup učenicima.

Na kraju susreta uslijedilo je zajedničko druženje i fotografiranje.

Pogledajte još

Uskrsno misno slavlje u Zatvoru u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak 2. travnja pohodio je Zatvor u Šibeniku. U zatvorskoj …

Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, …

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …