Biskup Tomislav Rogić primio vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri Šibenske biskupije.

Šibenski biskup Tomislav Rogić susreo se u Šibeniku, u subotu, 23. prosinca 2023. s vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri Šibenske biskupije.

Nazočne je pozdravila predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renata Azinović. Naglasila je da je važno zajedništvo vjeroučitelja pred Bogom, pred Crkvom i pred svijetom. Istaknula je da je to svjedočanstvo često „glasnije“ od svega što se radi u školama ili drugim mjestima. Pozdravila je nove vjeroučiteljice koje su odenedavno počele raditi u školama. Potaknula je okupljene da mole jedni za druge.

Vjeroučiteljica Tina Rožić je izrekla čestitku u ime svih vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri. Naglasila je potrebu radosti vjeroučitelja u njihovim životima. „Utjelovljeni Bog dolazi nam i danas u susret da nas ispuni radošću neba. Želi doprijeti do naših srdaca i biti izvor radosti. (…) Kada čovjeka ispuni Božja radost, život postaje lijep i ispunjen unatoč svim poteškoćama. To je dar Božića! Otvorimo se toj radosti i tako primimo milost radosti života (…)“, kazala je.

Biskup Tomislav Rogić zahvalio je na izrečenim čestitkama te izrazio radost zbog susreta. „U istini Božića pastiri, koji čuju pjesmu anđela, nose ono što jesu. U svojoj jednostavnosti žele upoznati Isusa. Želja za susretom pokreće ih naprijed. (…) Mi vjernici se u stvarnosti Božića ispitujemo kada smo bili pojedini lik iz prikaza Isusovog rođenja. Kao vjeroučitelji djeci i mladima pomoći da budu i pastiri i kraljevi. Kako u svojim traženjima ne bi odgovore počeli tražiti na krivim putevima, već u jaslicama (…)“, rekao je biskup. Zaželio je vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri da ih nosi, tješi i motivira radost Božića. Svakom je sudioniku za uspomenu poklonio božićnu kuglu s prikazom jaslica iz šibenske katedrale.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …