Advent katedralne župe sv. Jakova u Vodicama.

Katedralni župnik župe sv. Jakova iz Šibenika don Krešimir Mateša, zajedno s župnim vikarom don Šimom Pleadinom, katehisticom s. Mandicom Starčević i voditeljicom dječjeg zbora Jelenom Mikulandrom, potaknuo je polaznike župne kateheze i njihove roditelje na drugačije adventske sadržaje nego li se nude ovih dana po mnogim manifestacijama.

Organizirano su 12. prosinca 2022. posjetili župu Vodice u kojoj su najprije obišli “Umjetnički vrt” Josipa Jole Mateše. Sam umjetnik je protumačio iz svog vjerničkog iskustva nastanak skulptura u svojem vrtu i njihovu povezanost s pojedinim događajima života svakog vjernika. Prikaz skulptura je u naravnoj veličini i izrađene su većinom od maslinova drva, a u vrtu se nalazi i dalmatinska kamena bunja u naravnoj veličini u kojoj je prikaz Isusovog rođenja.

Posjetili su i župnu crkvu Našašća sv. Križa o kojoj je ukratko govorio župnik don Franjo Glasnović. Predstavio je pastoralno djelovanje i ponude župe. U župnoj dvorani nastavljeno je druženje pristiglih vjernika sa župnikom i pastoralnom suradnicom s. Klarom Pavlović.

U završnom dijelu večeri u vodičkoj kino dvorani pogledali su glazbenu komediju Provedimo blagdan u miru, španjolskog glumca, redatelja i producenta Juana Manuela Cotelo. Na zanimljiv način prenosi poruku kako se treba i vrijedi boriti za zajedništvo i cjelovitost obitelji.

Pogledajte još

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova predvodio je biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su gvardijan samostana …

Obredi Velikog petka u katedrali svetog Jakova.

Obrede Velikoga petka u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, 29. ožujka predvodio je šibenski biskup …