Ime Isusovo proslavljeno u župi Gospe van Grada.

U župi Gospe van Grada u Šibeniku, u nedjelju, 14. siječnja proslavljena je  svetkovina Imena Isusova. Misno slavlje tim povodom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio župnik fra Ante Udovičić. Za oltarom su posluživali članovi novooformljene župne liturgijske sekcije. Preko misnog slavlja pjevao je mješoviti zbor Gospe van Grada pod ravnanjem prof. Dijane Gaši.

Biskup Rogić u homiliji vjernicima je poručio da je Presveto Ime Isusovo blagdan posvećen Gospodinu Isusu, novorođenom Spasitelju. Ime Isus, nadjenuo je Bog Otac svom utjelovljenom Sinu koji je rođen od Djevice Marije, a znači: “Bog je Spasitelj”. Ovim blagdanom zaključujemo Božićno vrijeme i pozvani smo još jednom uroniti u tajnu utjelovljenja Sina Božjega koji postade čovjekom. On koji je oduvijek u Bogu, rođen – ne stvoren, istobitan s Ocem, Bog od Boga, Svjetlo od Svjetla, pravi Bog u zajedništvu presvetog Trojstva: Otac, Sin i Duh Sveti. On po kojemu je sve stvoreno, koji je vječna Božja mudrost i stvaralačka moć, Božja Riječ koja doziva u postojanje, koja daruje život – postade čovjekom. Rodi se od Djevice Marije, kazao je biskup.

Naglasio je kako je ova godinu u Šibenskoj biskupiji  Godina molitve.  Prvi naglasak ide upravo na osobnu molitvu, redovitu, svakodnevnu, ono odvojeno vrijeme za susret s Bogom, za osluškivanje glasa savjesti da i mi Isusa upoznamo i ne dopustimo da njegova riječ padne na zemlju bez ploda.

Ime Isusovo, daj da u tvoje Ime živimo, osobito danas kad čovjek iznova mora otkriti što mu je u životu najvažnije, koga najviše voli, za što želi živjeti i kamo želi da ga njegov život dovede. Živjeti u Ime Isusovo, znači živjeti spasenje koje nam je darovano. Znači prihvatiti oproštenje kojim Bog meni grijehe oprašta, pa da i ja opraštam svojoj braći i sestrama. Znači živjeti ljubav kojom je Bog mene uzljubio, da kršćanskom – Kristovom ljubavlju ljubimo jedni druge. A ljubav drugome zla ne čini, ni nepravde, ni svađe, ni krađe, ni nevjernosti, ni nesloge. Živjeti po Imenu Isusovu, znači dopustiti da nas ono stalno s Bogom jedinim povezuje, u dobroti i milosti Božjoj očuva, uvijek pravi put pokaže. Ime Isusovo, koji si vječni, a postao si rođeno djetešce da nas životom vječnim obdariš, učini da čovjek današnjice, naše obitelji i naš narod – da se životu okrenu i uvijek tvoju milost traže i s njom sve poteškoće savladaju, zaključio je biskup homiliju.

foto: Nino Stojić

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …