Zaziv Duha svetog za početak školske godine u Vukšiću i Lišanima

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine  u nedjelju , 10.rujna 2023.g  u crkvama sv.Kate u Vukšiću i sv.Nikole Tavelića u Lišanima , fra Božo Mandarić predvodio  je mise zaziva Duha Svetoga uz početak nove školske i vjeronaučne godine. Fra Božo  je blagoslovio učenike osnovne , srednje škole, osobito djecu koja polaze u prvi razred osnovne škole, kao i njihove torbe. Misi su bili nazočni uz ostale vjernike , školska djeca, njihovi roditelji i nastavnici .

– Draga braćo i sestre ovu nedjelju ćemo posebno moliti da Gospodin blagoslovi svu školsku djecu . Draga djeco budite otvoreni Bogu i slušajte svoje roditelje .Blagoslovit ću vas , vaše torbe, knjige i krunice koje će te kasnije dobiti. Kada molite bit će te drugačija djeca i drugačije će te učiti. Bog nek vam bude na prvom mjestu , ne bojte se ničeg jer će vas Bog blagosloviti i bit će vam u pomoći u sve dane vašeg života ,kazao je fra Božo Mandarić .

Nakon završetka mise, fra Božo je darovao prvašiće prigodnim poklonima, zaželio im sretnu, uspješnu i blagoslovljenu novu školsku godinu. Ove školske godine u Vukšiću je upisano 12 i  Lišanima 8  prvašića.

Tekst i foto : Marko Ledenko  –  Mane

Pogledajte još

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …

Uskrsno misno slavlje u Cvjetnom domu.

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Uskrsa u  srijedu 3. travnja pohodio je «Dom za …