Započeo redoviti vrhovni kapitul Družbe sestara franjevki od Bezgrešne.

Redoviti vrhovni kapitul Družbe sestara franjevki od Bezgrešne započeo je u petak 21. lipnja misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga koje je u kapeli Kuće matice u Šibeniku predvodio biskup Tomislav Rogić.

Misao vodilja vrhovnog kapitula bit će u duhu sv. Franje Asiškoga „Ne samo sebi živjeti, nego drugima koristiti“. Vrhovni kapitul, koji se održava svake šeste godine, imat će radni i izborni dio. U radnom dijelu kapitula analizirat će se postojeće stanje Družbe te će se donijeti odluke i smjernice važne za život i poslanje Družbe u narednom razdoblju. U izbornom dijelu kapitula bit će izabrana vrhovna uprava Družbe na sljedeće šestogodište: vrhovna poglavarica, zamjenica vrhovne poglavarice i četiri vrhovne savjetnice.

Biskup Tomislav Rogić u homiliji sestrama je poručio kako kraj jednog razdoblja uvijek pretpostavlja poziv na zahvalnost Bogu za sve učinjeno, za sve primljene milosti, a bilo ih je nebrojeno. „Naučio sam do sada, da i kad se Bogu za nešto molim, drugačije molim kad počnem sa zahvaljivanjem za primljena dobročinstva. Nekako kao da kroz zahvalnost bolje uočim što mi je sve već Bog dao, a onda i moje nove potrebe budu manje. Onda i ono što nova molim postaje nekako dohvatljivije, očekivanije. Kao da baš kroz zahvalnost jača naša vjera i pouzdanje u nova Božja dobročinstva. Zapravo, tek nam krepost zahvalnosti otvara oči da bolje vidimo kako nas Bog vodi, prati, podupire i da On daje uspjeh naši naporima, a ne mi. Naša je samo raspoloživost i uloženi trud“, kazao je biskup Tomilsav Rogić.

Ukazao je kako je sestre Bog izabrao i povjerio im poslanje.  „Poslao nas je da izvršavamo volju njegovu i onda kada toga nismo svjesni. Možda je to i najljepši dio našeg poziva u Crkvi, da Bog djeluje preko nas i onda kad toga nismo svjesni. Kad jednostavno predstavljamo vidljivi znak koji na njega upućuje. Događa se to po onome što činimo i za što živimo. Događa se to i po znaku odjeće koju nosimo i po njoj u javnosti svjedočimo. Bog je svoje želio drugačije, da budu drugačiji od svega ostalog u svijetu. Tako se njegova svetost i prisutnost pokazuje u svijetu. Poziv je dakle biti i ostati drugačiji, ne dopustiti da nas svjetovno zaokupi i sebi poistovjeti. Biti i ostati znak, puno puta i osporavan, ali uvijek izazovan“.

Život redovnica za svijet je itekako zagonetan, izazovan, za mnoge neprotumačiv samo zato što nemaju pred sobom vječni život s Bogom i poziv na nesebičnu ljubav za drugoga kako nam je Sin Božji pokazao, poručio je biskup Rogić sestrama.

Neka vas u svim razmatranjima vašeg poslanja, u donošenju svake odluke vodi onaj Marijin: Evo službenice Božje, neka mi bude po tvojoj riječi! Nemjerljivo je vaše služenje i značenje u našoj Šibenskoj biskupiji i posvuda gdje ste prisutni. I ako puno puta izostane onaj ‘Hvala!’ za sve što činite, ne zaboravite da Gospodinu, ni jedna gesta služenja, ljubavi i dobrote, neće ostati nezamijećena ili ne nagrađena. – Za sve vam hvala i  neka vas Duh Božji vodi, poručio je biskup sestrama.

Pogledajte još

U župi Sv. Nikole Tavelića Sitno Donje u zaseoku Radnići održana je korizmena pobožnost križnog puta na otvorenom

U petak, 17. ožujka 2023. godine, u zaseoku Radnići koji pripada župi Sv. Nikole Tavelića …

Proslavljen sveti Josip – nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole.

Sveti Josip, nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika i Dan škole proslavljeni su u …

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …