Započela misna slavlja za mlade u crkvi Gospe van Grada.

U petak 10. veljače na Stepinčevo, u večernjim satima, u organizaciji Ured za pastoral mladih Šibenske biskupije započele su  Mise mladih u gradu Šibeniku. Prvo misno slavlje  predvodio je povjerenik za mlade Šibenske biskupije don Ante Vrcić. Koncelebrirao je i bivši povjerenik koncelebraciji s don Gabrijel Jagarinec.

Pobožnost prije misnog slavlja su predvodili članovi Marijanske Vinkovske mladeži sa s. Elizabetom Glasnović,  a misu animirali članovi banda sv. Ivan Pavao II.

Od vlč. Vrcića donali smo kako su započeta okupljanja mladih u crkvi Gospe van Grada nastavak onih okupljanja mladih koja su u toj crkvi bila prije pandemije. Mladima je preporučio i „Katoličku akademiju“ – susrete mladih koji se u župi Ražine održavaju svakog zadnjeg petka u mjesecu.  Ti susreti su odgovor na aktualna pitanja mladih.

Kako smo doznali od povjerenika Ante Vrcića za kraj travnja planiran je biskupijski susret mladih, a dio mladih će ići i ovog ljeta u Portugal na svjetski susret mladih katolika. No prije svih ovih događaja 18. ožujka održati će se cjelodnevna pobožnost križnog puta mladih. Ove godine mladi će hodati za križem od katedrale svetog Jakova, pa do Marijinog svetišta na Okitu.

Pogledajte još

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca svečano proslavljen u Srimi.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca svečano je proslavljen u subotu 10.veljače u Srimi, župi Šibenske biskupije …