Započela jesenska kampanja inicijative „40 dana za život”. Narednih 40 dana molit će se za dijete više u obiteljima.

U srijedu 25. rujna u Šibeniku je na već dobro poznatom mjestu kod šibenske bolnice započelo jesensko molitveno bdijenje inicijative „40 dana za život”. Ovo je dvanaesta kampanja po redu u Hrvatskoj, ujedno i rekordna s najviše gradova uključenih u inicijativu, njih čak trideset i tri. Ove godine priključila su se i četiri nova grada: Zaprešić, Vrbovec, Poreč i Trogir.

Kampanja je otvorena „Marijanskom procesijom za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu”. Okupljeni molitelji su u procesiji od šibenske bolnice moleći krunicu krenuli prema crkvi Presvetog Srca Isusova na Badekinu gdje su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio župnik don Tomislav Puljić. Uvodnu molitvu predvodio je župnik Vidika fra Ivan Penava, a bili su prisutni i župnici Bilica i Meteriza fra Lazar Perica i fra Ante Bešlić.

Kako je kazala koordinatorica inicijative za grad Šibenik Ana Čoko tema ove kampanje je za dijete više jer se najčešće lome koplja oko trećeg, četvrtog i petog djeteta i po nekim statistikama najčešće se pobacuje upravo treće dijete. Stoga će u skladu sa temom kampanje diljem Hrvatske ovu jesen svjedočiti obitelji otvorene životu, obitelji koje su rekle „da“ životu i dopustile tom djetetu više da dođe u njihove obitelji, istaknula je Ana Čoko.

Središnji događaj kampanje je promocija knjige „Unplanned” koja će biti 11.listopada u 19.30 u dvorani Interpretacijskog centra Civitas Sacra. Promocija će biti upotpunjena svjedočanstvom kninske primalje Jage Stojak koja će svjedočiti o svojoj borbi za priziv savjesti i svjedočanstvom jedne obitelji o otvorenosti životu, kazala je Ana Čoko. Naglasila je kako je jedna o novosti da je ovu kampanju udruga „Hrvatska za život“ pokrenula i Biblijski program iscijeljena rana pobačaja kod muškaraca pod nazivom „Iscjeljenje očeva srca”, uz program za žene „Oprostom oslobođene” koji već postoji.

Plod molitve je već i to što imamo 33 grada sudionika, osim broja gradova uključenih u inicijativu imamo i dosta spašenih života, za sad znamo za 64 spašena života u Hrvatskoj to su oni za koje znamo ali plodovi su naravno puno veći jer statistike pokazuju u nekim bolnicama da za vrijeme kad traje kampanja broj pobačaja pada i do 50 %. Plodovi u svijetu su spašena 16004 života, poručila je Ana Čoko. Kako kaže Bog uistinu preko molitelja pred bolnicom spašava živote.

Pogledajte još

Radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja ŽSV iz Dalmacije

Katehetski ured Šibenske biskupije, na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović, bio je 24. rujna …

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima.

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu u šibenskoj katedrali, u petak 23. rujna, bio je posvećen …

Duhovna zvanja bila su tema trećeg dana devetnice svetom Mihovilu.

Treći dan devetnice sv. Mihovilu zaštitniku Šibenske biskupije bio je posvećen duhovnim zvanjima. U katedrali …