Zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku proteklu školsku godinu zaključili su misom zahvalnicom koju je u školskoj kongresnoj dvorani, u petak 16. lipnja predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio župni vikar u katedrali sv. Jakova i  biskupov tajnik don Šime Pleadin, a na  slavlju je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas.

Biskup Rogić u  homiliji je učenicima i djelatnicima škole kazao kako se ove godine obilježava 725. godina od osnutka Šibenske biskupije i 15. godina djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove obljetnice pozivaju sve nas da ostanemo pred Bogom maleni i ponizni i da mu se za sva primljena dobročinstva zahvaljujemo, kazao je biskup.

Naglasio je kako se školska misa zahvalnica  ove godine slavi na svetkovinu Srca Isusova. Poniznost, zahvalnost, dobrota, velikodušnost se skupljaju u jednoj riječi, a to je srce. Srce Isusovo najveći je znak Božje ljubavi za nas. Učenicima je zaželio da im srca budu ispunjena, otvorena  i da daju ljubav bližnjima. Tada se ostvaruje slika Božje ljubavi u svakom od nas, kazao je biskup.

U Molitvi vjernika učenici su izrekli molitve zahvale za obitelji i  školu.  Pjevanje je predvodio školski zbor i  učiteljica glazbene kulture Luiđa Cvitan.

Pogledajte još

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …

Uskrsno misno slavlje u Cvjetnom domu.

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Uskrsa u  srijedu 3. travnja pohodio je «Dom za …