Zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku proteklu školsku godinu zaključili su misom zahvalnicom koju je u školskoj kongresnoj dvorani, u petak 16. lipnja predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio župni vikar u katedrali sv. Jakova i  biskupov tajnik don Šime Pleadin, a na  slavlju je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas.

Biskup Rogić u  homiliji je učenicima i djelatnicima škole kazao kako se ove godine obilježava 725. godina od osnutka Šibenske biskupije i 15. godina djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove obljetnice pozivaju sve nas da ostanemo pred Bogom maleni i ponizni i da mu se za sva primljena dobročinstva zahvaljujemo, kazao je biskup.

Naglasio je kako se školska misa zahvalnica  ove godine slavi na svetkovinu Srca Isusova. Poniznost, zahvalnost, dobrota, velikodušnost se skupljaju u jednoj riječi, a to je srce. Srce Isusovo najveći je znak Božje ljubavi za nas. Učenicima je zaželio da im srca budu ispunjena, otvorena  i da daju ljubav bližnjima. Tada se ostvaruje slika Božje ljubavi u svakom od nas, kazao je biskup.

U Molitvi vjernika učenici su izrekli molitve zahvale za obitelji i  školu.  Pjevanje je predvodio školski zbor i  učiteljica glazbene kulture Luiđa Cvitan.

Pogledajte još

U katedrali slavljena misa za preminule branitelje i biskupa Srećka Badurinu.

Dvadeset i sedma obljetnica  smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, velikana duha koji je u teška …

Započela Velika devetnica pred blagdan svetog Nikole Tavelića

Na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna 2023. godine u crkvi sv. Frane i Hrvatskom nacionalnom …

U Cvjetnom domu proslavljen blagdan Uzvišenja svetog Križa

Blagdan Uzvišenja svetog Križa  u četvrtak 14. rujna proslavljen je u Domu  za starije osobe …