Za svećenike zaređeni don Ante Vrcić i don Šime Pleadin.

Đakoni  don Šime Pleadin i don Ante Vrcić za svećenike Šibenske biskupije zaređeni su  u subotu 11. lipnja u katedrali svetog Jakova. Sveti red prezbiterata podijelio im je biskup Tomislav Rogić. Među brojnim svećenicima bio je i umirovljeni biskup Ante Ivas. Koncelebrirali su odgojitelji Centralnog bogoslovnog sjemeništa iz Splita: rektor don Đuliano Trdić, vicerektor don Franjo Frankopan Velić  i  duhovnik don Mato Brečić.

U prigodnoj homiliji biskup Rogić ređenicima je poručio da  svakodnevno utvrđuju svoju nacjepljenost na Krista – kao trs na lozu, svoju povezanost s njim, svoj odaziv Kristu: molitvom, predanjem i ljubavlju za ljude kojima ćete biti poslani.

Naglasio im je kako će im  najveća zadaća kao svećenika današnjice bit da svjedočite životom i riječju da je Isus živ, uskrsli Spasitelj. „Svijet i danas treba svećenika koji će svjedočiti Božju svetost i spasenje, Božju ljubav za čovjeka i oproštenje, poziv na dobrotu i velikodušnost u služenju drugima, poziv na obraćenje od uhodanih tokova svijeta. Po svojoj službi bit ćete znak osporavan ali i putokaz da se može živjeti drugačije od ponude svijeta, da se može pronaći sreća i ispunjenje života na drugačiji način nego ga svijet nudi. Za vas će vječnost biti cilj, a prolaznost samo put do cilja vječnog života u Bogu. Gradite Kraljevstvo Božje kao ustrajni molitelji za povjereni narod Božji. Gospod će vas za to opremiti silom Duha Svetoga, milostima Svetoga reda da uđete u službu jedinog velikog svećenika Isusa Krista.

Biskup Rogić obratio se i vjernicima da ustraju u molitvi Gospodaru žetve za njegove radnike, za mladomisnike, za našeg Antu, Šimu i nova duhovna zvanja, svećenika, redovnika i redovnica. Oni žive i mole za vas, a vi molite za njih. Takvu povezanost molitvom, Gospodar žetve, neće ostaviti neuslišanom. Molimo i za obitelji iz kojih dolaze svećenici i redovnice. Obitelj u kojoj se zajednički moli kadra je rađati duhovni poziv. Duhovna obnova našeg Hrvatskog naroda uvelike ovisi o obitelji koja se moli i radnicima na njivi Gospodnjoj koji će biti posve Božji!

Misno slavlje, koje je pjesmom uveličao Mješoviti katedralni zbor uz vodstvo prof. Jelene Mikulandra i uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina  završeno je zahvalnicom „Tebe, Boga hvalimo“ i homnom svetom Jakovu.

Pogledajte još

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …