Vjernici grada Šibenika zajedničkim misnim slavljem proslavili svetkovinu Tijelova.

Vjernici grada Šibenika svetkovinu Tijelova proslavili su u četvrtak 3. lipnja zajedničkim misnim slavljem u katedrali svetog Jakova. Euharistiju u koncelebraciji sa svećenicima koji djeluju u gradu Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Nakon misnog slavlja uslijedila je svečana tijelovska procesija sa postajama na katedralnom trgu i kod crkve svetog Krševana.

Tijelovo je svetkovina kojom odjekuje Isusovo svjedočanstvo i poziv: Ja sam kruh živi koji sam s neba sišao, tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. U svetoj euharistiji događa se prošlost, sadašnjost i budućnost. Božje djelo spasenja traje kroz stoljeća i objedinjuje u sebi sve što se dogodilo, što se događa i što će se dogoditi po Božjem promislu. Po Kristu, kruhu živome i uskrslome svim vjernima otvaraju se rajska vrata. Isus obećava život zauvijek. Zalog vječnoga života stoji nam na dohvat ruke. Sebe nam daje kao što se predao na križ. Sebe nam daje kao što je za nas ušao u grob. Sebe nam daje u Tijelu i Krvi Kristovu po čudesnoj i nedokučivoj pretvorbi kruha i vina u žrtvovano Tijelo i prolivenu Krv koja donosi spasenje, oproštenje, život i zajedništvo onih koje oko sebe okuplja, poručio je biskup Rogić u homiliji.

Kazao je kako je Euharistija pred okus neba, buduće slave, radosti, života vječnoga u koju smo od Boga pozvani. Pred tom tajnom Božje prisutnosti danas stojimo, nju slavimo i želimo je biti svjesniji. Želimo da po našoj otvorenosti duše, sudjelovanju kod euharistije, slušanju i opsluživanju Božje Riječi – živi Kruh što život daje – bude i u nama izvor vječnog života.

U nevoljama naših dana, kada su na preispitivanju svi životni oslonci i odnosi, sve ljudske sposobnosti i dostignuća, sva naša uvjerenja i planovi za budućnost, vratimo se k Isusu, vratimo se Euharistiji. Poslušajmo i prihvatimo životom Božju Riječ, na njoj gradimo svoje odnose, životne odluke, pothvate i želje. Uvijek s Bogom, uvijek nahranjeni Kruhom života, gradeći zajedništvo ljubavi na koje smo po Kristu pozvani i koje raste oko njegova oltara da donese plodove za vječnost, zaključio je biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …