Usksno misno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 17. travnja predvodio je svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova. U koncelebrirao je župnik katedrale don Krešimir Mateša. Posluživao je đakon don Šime Pleadin. Preko misnog slavlja pjevao je Mješoviti zbor katedrale svetog Jakova pod ravnanjem prof. Jelene Mikuladra i uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina.

Uskrsno jutro posve je drugačije od svih ostalih, prije i poslije. Ništa više nije kao prije i ništa poslije Uskrsnog jutra neće više biti gledano istim očima. Događaj bez premca, nemoguće je s bilo čime usporediti. Sve se promijenilo čak i za one koji su Isusa iz bližega pratili sve do križa, sve do groba. Tamo gdje je trebala biti stavljena točka, tamo gdje je sve trebalo biti završeno stavljanjem nadgrobne ploče, tamo gdje je svemu karaj – grob, dogodio se nezamisliv početak, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Vječnost. Raj. Život zauvijek. Punina života u Bogu. Pobjeda ljubavi nad svakom mržnjom. Trijumf oproštenja nad svakim grijehom. Ostvarenje Kraljevstva nebeskog nudi nam onaj obrat koji se dogodio u srcu, u životu Marije Magdalene, Petra i Ivana, kad su otkrili da je grob prazan, kad su povjerovali Pismima, kad su susreli Uskrsloga i kad su za njega nastavili živjeti, svjedočiti i naviještati Uskrsnuće Gospodinovo. Želim da se to pretoči i u naše živote. Molim da nam srca budu dovoljno otvorena, a svakodnevno koračanje prema vječnosti u sigurnost Očeva zagrljaja daruje puninu života i radosti, poručio je biskup između ostalog u homilji.

Nakon misnog slavlja prema starom šibenskom običaju  vjernici su biskupu Rogiću u dvorani biskupske palače osobno izražavali  uskrsne čestitke.

Pogledajte još

U Vodicama proslavljeno je Našašće svetog Križa.

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u petak  3. svibnja. …

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …