Usksno misno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 17. travnja predvodio je svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova. U koncelebrirao je župnik katedrale don Krešimir Mateša. Posluživao je đakon don Šime Pleadin. Preko misnog slavlja pjevao je Mješoviti zbor katedrale svetog Jakova pod ravnanjem prof. Jelene Mikuladra i uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina.

Uskrsno jutro posve je drugačije od svih ostalih, prije i poslije. Ništa više nije kao prije i ništa poslije Uskrsnog jutra neće više biti gledano istim očima. Događaj bez premca, nemoguće je s bilo čime usporediti. Sve se promijenilo čak i za one koji su Isusa iz bližega pratili sve do križa, sve do groba. Tamo gdje je trebala biti stavljena točka, tamo gdje je sve trebalo biti završeno stavljanjem nadgrobne ploče, tamo gdje je svemu karaj – grob, dogodio se nezamisliv početak, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Vječnost. Raj. Život zauvijek. Punina života u Bogu. Pobjeda ljubavi nad svakom mržnjom. Trijumf oproštenja nad svakim grijehom. Ostvarenje Kraljevstva nebeskog nudi nam onaj obrat koji se dogodio u srcu, u životu Marije Magdalene, Petra i Ivana, kad su otkrili da je grob prazan, kad su povjerovali Pismima, kad su susreli Uskrsloga i kad su za njega nastavili živjeti, svjedočiti i naviještati Uskrsnuće Gospodinovo. Želim da se to pretoči i u naše živote. Molim da nam srca budu dovoljno otvorena, a svakodnevno koračanje prema vječnosti u sigurnost Očeva zagrljaja daruje puninu života i radosti, poručio je biskup između ostalog u homilji.

Nakon misnog slavlja prema starom šibenskom običaju  vjernici su biskupu Rogiću u dvorani biskupske palače osobno izražavali  uskrsne čestitke.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …