Uskrsno čestitanje redovnica biskupu Tomislavu Rogiću.

Predstavnice redovničkih zajednica Šibenske biskupije su na Veliku subotu, 16. travnja 2022. čestitale Uskrs šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću.

U ime svih redovnica čestitku je izrekla s. Terezija Zemljić, vrhovna poglavarica sestara franjevki od Bezgrješne. Zahvalila je ocu biskupu na svim riječima i promišljanjima kojima ohrabruje i obogaćuje redovnice tijekom cijele godine.

„Mi redovnice nekako se prepoznajemo u ženama koje su se rano ujutro uputile na Isusov grob i anđeli ih pozivaju da žurno pođu reći učenicima da Isus uskrsnu od mrtvih. Posvuda, na svakom mjestu, gdje živimo i djelujemo Gospodin nas šalje kao svoje svjedoke. Svjesne smo da možemo to biti samo polazeći od uskrsnog iskustva i stalno se nadahnjujući na njemu, onog iskustva koje Marija Magdalena izražava naviještajući drugim učenicima: Vidjela sam Gospodina (Iv 20,18). U tome osobnom susretu s Uskrslim krije se neuništivi temelj i središnji sadržaj naše vjere, svježi i neiscrpni izvor naše nade, gorljivi dinamizam naše ljubavi. Želimo da nam srca budu ispunjena uskrsnom radošću i zanosom prvih svjedoka uskrsnuća da bismo i mi bili oduševljeni i hrabri svjedoci novoga života u Kristu!“, rekla je s. Terezija.

Biskup Tomislav je zahvalio redovnicama za njihovo djelovanje na raznim područjima rada u Šibenskoj biskupiji gdje po svojoj prisutnosti mnogo znače. Istaknuo je da je „Uskrsno jutro posve drugačije od svih ostalih, prije i poslije. Ništa više nije kao prije i ništa poslije Uskrsnog jutra neće više biti gledano istim očima. Događaj bez premca, nemoguće ga je s bilo čime usporediti. Sve se promijenilo čak i za one koji su Isusa iz bližega pratili sve do križa, sve do groba. Ondje gdje je trebala biti stavljena točka, ondje gdje je sve trebalo biti završeno stavljanjem nadgrobne ploče, ondje gdje je svemu karaj – grob, dogodio se nezamisliv početak. Uskrs je izvor svake nade. Bez toga čovjek ne može dalje. Želim vam ustrajnost uskrsne vjere kad Isusa prepoznamo da i drugima svjedočimo Njegovo uskrsnuće!“, poručio je mons. Rogić.

Pogledajte još

Radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja ŽSV iz Dalmacije

Katehetski ured Šibenske biskupije, na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović, bio je 24. rujna …

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima.

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu u šibenskoj katedrali, u petak 23. rujna, bio je posvećen …

Duhovna zvanja bila su tema trećeg dana devetnice svetom Mihovilu.

Treći dan devetnice sv. Mihovilu zaštitniku Šibenske biskupije bio je posvećen duhovnim zvanjima. U katedrali …