Uskrsno čestitanje redovnica biskupu Tomislavu Rogiću.

Predstavnice redovničkih zajednica Šibenske biskupije su na Veliku subotu, 16. travnja 2022. čestitale Uskrs šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću.

U ime svih redovnica čestitku je izrekla s. Terezija Zemljić, vrhovna poglavarica sestara franjevki od Bezgrješne. Zahvalila je ocu biskupu na svim riječima i promišljanjima kojima ohrabruje i obogaćuje redovnice tijekom cijele godine.

„Mi redovnice nekako se prepoznajemo u ženama koje su se rano ujutro uputile na Isusov grob i anđeli ih pozivaju da žurno pođu reći učenicima da Isus uskrsnu od mrtvih. Posvuda, na svakom mjestu, gdje živimo i djelujemo Gospodin nas šalje kao svoje svjedoke. Svjesne smo da možemo to biti samo polazeći od uskrsnog iskustva i stalno se nadahnjujući na njemu, onog iskustva koje Marija Magdalena izražava naviještajući drugim učenicima: Vidjela sam Gospodina (Iv 20,18). U tome osobnom susretu s Uskrslim krije se neuništivi temelj i središnji sadržaj naše vjere, svježi i neiscrpni izvor naše nade, gorljivi dinamizam naše ljubavi. Želimo da nam srca budu ispunjena uskrsnom radošću i zanosom prvih svjedoka uskrsnuća da bismo i mi bili oduševljeni i hrabri svjedoci novoga života u Kristu!“, rekla je s. Terezija.

Biskup Tomislav je zahvalio redovnicama za njihovo djelovanje na raznim područjima rada u Šibenskoj biskupiji gdje po svojoj prisutnosti mnogo znače. Istaknuo je da je „Uskrsno jutro posve drugačije od svih ostalih, prije i poslije. Ništa više nije kao prije i ništa poslije Uskrsnog jutra neće više biti gledano istim očima. Događaj bez premca, nemoguće ga je s bilo čime usporediti. Sve se promijenilo čak i za one koji su Isusa iz bližega pratili sve do križa, sve do groba. Ondje gdje je trebala biti stavljena točka, ondje gdje je sve trebalo biti završeno stavljanjem nadgrobne ploče, ondje gdje je svemu karaj – grob, dogodio se nezamisliv početak. Uskrs je izvor svake nade. Bez toga čovjek ne može dalje. Želim vam ustrajnost uskrsne vjere kad Isusa prepoznamo da i drugima svjedočimo Njegovo uskrsnuće!“, poručio je mons. Rogić.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …