Uskrsni Emaus na Skradinskom buku okupio velik broj vjernika.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka. Slavlje je uz koncelebraciju desetak svećenika predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Ovogodišnji Emaus uz domaće vjernike okupio je i velik broj hodočasnika i svećenika iz Splitsko – makarske i Zadarske nadbiskupije, te Varaždinske biskupije. Ulaz Nacionalni park je za sve hodočasnike bio besplatan.

Uskrsni ponedjeljak, drugi dan Uskrsa poziva nas još dublje uroniti u tajnu koja nas nadilazi. Vječni Bog poslao je svoga ljubljenog Sina da nas iz ovog života uvede u vječnu radost neba. On želi da nas po životu s njim – po čvrstoj povezanosti s njim, oslonjenosti na Njega – u sadašnjem životu vodi Uskrsu! Vodi u vječnost, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Evo nas  u Emausu da prepoznamo Isusa u lomljenju kruha Euharistije – u njegovoj Riječi da nađemo tumačenja i odgovore u našem međusobnom životu, odnosima, riječima i djelima: da mu dademo mjesta da hoda s nama kako bi postali dionici Spasenja, vječnog života, kako bi i mi prepoznavali njegova djela u svome životu, kazao je okupljenim vjernicima biskup Tomislav Rogić.

Vjernicima je preporučio da pronađu trenutke tišine i molitve osobno i zajednički: u obitelji, u svojoj župnoj zajednici. Dopustimo Isusu  da s nama hoda, da nam tumači, da prepoznamo njegove tragove i vidimo jasnije kamo nas vodi! Naučimo lomiti kruh – dijeliti život – s drugima kako nas je On naučio da i nas prepoznaju kao njegove sinove i kćeri. Da i mi poput dvojice učenika radosno i bez straha trčimo navijestiti njegovu Radosnu vijest. Krist je Uskrsnuo! Aleluja!

Neka Vam ovog Uskrsa Pisma budu otkrivena, neka srce gori svetim žarom vjere i pouzdanja u Onoga koji po Euharistiji ostade s nama da nas hrani na putu do vječnosti. Onaj koji je u Emausu iščeznuo iz pogleda, nakon što su ga prepoznali, neka Vam dade milost da ga susrećete, prepoznate i da nam svima jednom otvori vrata vječnosti gdje ćemo zauvijek biti s Njim, kazao je biskup Rogić čestitavši svima Uskrs.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …