U župi Vidici blagoslov obitelji preko promotivnog letka.

Ovogodišnji redoviti blagoslov obitelji u našoj župi sv. Petra pomaknut je iz božićnog vremena u uskrsno vrijeme. No, kako su još uvijek na snazi mnoga ograničenja za društvena zbivanja i mnogi se vjernici nalaze u zdravstveno ranjivim grupama pa im nije preporučljivo stvarati društvene kontakte i družiti se, tako je župnik fra Ivan Penava odlučio na malo drugačiji način blagosloviti vjernike i njihove obitelji.
Za ovu prigodu župska medijska grupa izradila je lijepu brošuru u kojoj su objavljeni mnogi podaci o župi sv. Petra s terminima svetih misa i tjednih susreta raznih župnih zajednica. Na fotografijama koje prate brošuru prikazani su ministranti, župni zborovi, malonogometna župna momčad i donedavni krizmanici. Njihovim prikazivanjem željelo se podsjetiti na vrijeme prije širenja pandemije korona virusa i potaknuti vjernike da u veselim i nasmijanim licima prepoznaju sebe na slikama.
U brošuri je predstavljen Caritas župe sv. Petra i mnoge inicijative kojima se putem Caritasa pomaže potrebitim obiteljima u župi. Na jednoj stranici letka opisan je i rad udruge Betlehem koja molitvom i donacijama pomaže trudnice koje nemaju krov nad glavom jer ih njihovi partneri i muževi kada zatrudne odbace. Udruga Betlehem se ujedno brine i o grobnici za nerođenu djecu na gradskom groblju Kvanj što je također prikazano u letku.
Trenutno se u župi provodi akcija prikupljanja donacija za nove elektroničke orgulje marke Johannus, pa je u jednom dijelu letka objavljen broj župnog bankovnog računa na koji se može uplatiti donacija – HR4123600001101928847 s naznakom „Donacija za crkvene orgulje“.
„Želio sam ovim prospektom pokucati na vrata svake obitelji i pojedinca koji živi na Vidicima. Kao prvo predstaviti se i iznijeti ponudu koju svakodnevno pružamo vjernicima u našoj župi. Zapravo sam želio da to bude kao neka vrsta pozivnice u stilu: „Hej, dođi, tu smo, lijepo nam je i pridruži nam se. Ovdje možeš pronaći mjesto za sebe i svoje kreativne ideje“, kratko je ovu inicijativu opisao župnik fra Ivan.
Nakon što je sve primjerke brošura u crkvi pred oltarom blagoslovio, fra Ivan je izrekao i molitvu kojom je blagoslovio sve vjernike u župi. „Mislim da se ovi letci može gledati i kao male blagoslovljene sličice koje dijelimo u vrijeme blagoslova. I stoga tko god primi ovaj letak i u koju god kuću ili stan dođe na jedan način će proširiti ovaj blagoslov uskrsloga Isusa Krista kojeg smo sada u snazi Duha Svetoga za taj blagoslov zamolili“, prokomentirao je fra Ivan.
Pratili smo župnika i do prve zgrade gdje je „blagoslovljene“ župne brošure počeo dijeliti u sandučiće svojim vjernicima, ali i ostalim stanovnicima Vidika. „Zapravo i papa Franjo nas svećenike potiče da izađemo na ulicu među ljude i pristupimo ljudima na rubu župe. Da tako u neposrednom kontaktu s ljudima evangeliziramo jer Crkva je nastala u pokretu. Vidite dok dijelim letke uvijek nekoga susretnem tko možda nije često u crkvi i odgovorim mu na pitanja koja ga muče. Mislim da je ovo dobar pokušaj da se malo približim ljudima sada kada nema velikih okupljanja u crkvi“, zaključuje fra Ivan.
Stoga dragi vjernici nemojte se začuditi kada ovih dana i u svojem poštanskom sandučići pronađete brošuru o našoj župi sv. Petra. Znajte da vam je time stigao blagoslov iz crkve i onda taj Božji blagoslov možete i dijeliti s drugima. Bog vas blagoslovio!
Medijska grupa župe sv. Petra

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …