U župi Ljubitovica održana župna radionica i molitva za nova duhovna zvanja u Šibenskoj biskupiji

U subotu 2. ožujka 2019. g u župi sv. Katarine Aleksandrijske u Ljubitovici održala se radionica za najmlađe „Totus Tuus“ koja je okupila 12 djece do prvopričesničkog uzrasta. Nastavak je to adventskih radionica koje su kroz proteklo došašće u župni dvor skupile mnoštvo vrijednih i kreativnih ruku. Radionica je to koja se trebala održati subotu prije, ali ju je olujna bura otpuhala na subotu sedmog tjedna kroz crkvenu godinu kada nam liturgija u misli stavlja ulomak iz evanđelja po Marku u kojoj Isus govori o veličini djece: „Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!“ (Mk 10,15).

Radionica je započela kratkom molitvom koju je predvodilo dvoje djece, a potom smo se upoznavali s Biblijom; što je Biblija, kako ju dijelimo, tko ju je napisao i sl. Ovu smo radionicu posvetili Knjizi postanka i stvaranju svijeta, pa smo nakon uvodnog dijela pogledali animirani film na temu stvaranja. Nakon kratke rasprave o pogledanom, uslijedio je najdraži dio – upregnuli smo svoje vrijedne ručice i bistre glavice u rješavanju radnih listova koji su se sastojali od labirinata, bojanki i križaljki na temu stvaranja. Kreativnost smo pokazali izrađujući oblačiće u kojima smo tekstom i crtežima prikazali izvještaj o stvaranju po danima. Vrijedan rad zaslužuje i nagradu, pa smo se prije sv. mise okrijepili kolačićima koje su spremile vrijedne mame i grickalicama koje su pripremile naše tete Maja i Nikolina.

U kapeli sv. Ante pored župne kuće, pridružili su nam se i drugi župljani. U ovom danu u kojem je sve u znaku djece, molitvu krunice su predvodili, tko drugi nego djeca – točnije naši prvopričesnici. Ova je subota još po nečemu posebna – prva je subota u mjesecu ožujku s kojom počinjemo s pobožnosti prvih subota u kojima molimo krunicu za duhovna zvanja. Župnik don Donald je uveo u Svetu misu ovim riječim: “Molimo da Gospodin Duhom svetim prosvijetli i ohrabri mladiće i djevojke u našoj biskupiji i našem hrvatskom narodu, da spremno Isusu kažu: „Evo me“. Uzdamo se da će Gospodin po moćnom zagovoru Blažene Djevice Marije i našu župu blagosloviti time što će u srce nekoga od ove djece i mladih koji danas ovu krunicu mole, usaditi snažnu žudnju za služenjem Njemu – našem Stvoritelju.”

Večer smo završili projekcijom filma za mlade „Ako Bog želi“ u župnoj dvorani na kojoj se okupilo 20 mladih.

Uložili smo trud i vrijeme da ovu djecu nečemu naučimo i da im ponudimo priliku za kvalitetno druženje, a na kraju nam se čini kako su oni nas toliko više naučili. U bistrini njihovih očiju, naziremo čistoću i jednostavnost dječjeg srca. Djeca ljube bezuvjetno. Dječje srce nije opterećeno svakodnevnim brigama, jer zna – otac i majka će sve okrenuti na dobro. Kad bismo barem mi imali toliko pouzdanje u svog nebeskog Oca.

Mladi župe Ljubitovica

Pogledajte još

Dan beskućnika obilježen u Katoličkoj osnovnoj školi

Svake godine 10. listopada obilježava se Svjetski dan beskućnika. Cilj obilježavanja jest senzibiliziranje javnosti za …

Rekolekciju na temu „Klerikalizam kao rizik za zloupotrebu moći“ održao dr. Boris Vidović.

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 9. listopada u zgradi „Sjemeništa“ u Šibeniku. …

Biskup Tomislav Rogić predslavio blagdan sv. Franje Asiškog u Zavalju u Gospićko senskoj biskupiji

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić 5. listopada je predslavio u Zavalju, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije …