U Šibeniku od Vidika pa do katedrale svetog Jakova održan pokornički križni put za nerođene.

U sklopu ovogodišnje korizmene kampanje inicijative „40 dana za život“ u Šibeniku su ulicama grada u subotu 13. ožujka sudionici kampanje molili Pokornički križni put za nerođene kojeg je predvodio župnik župe sv. Petra na Vidicima fra Ivan Penava.

Postaje križnog puta bile su pojedine župne, bratimske i samostanske crkve, gradski trgovi te prostori ispred važnih ustanova i institucija, a završetak je bio ispred katedrale sv. Jakova gdje su sudionici sudjelovali u euharistijskom slavlju kojeg je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

Pozdravljajući sudionike don Mateša je istaknuo njihov hod za križem kao znak svima koji su ih danas vidjeli i susreli, a molitva žrtva koju su donijeli do najsvetijeg mjesta pred oltar. U homiliji je naglasio kako ljubav Božja uvijek dolazi prije bilo čega što čovjek može učiniti. Više ljubi onaj kome je Gospodin više oprostio. Božje oproštenje je ono što nam najprije daje razumjeti Božju ljubav u svim darovima kojima nas obasipaju. Zamolimo od Gospodine tu veliku milost kako Njegova ljubav i velikodušnost prethodi svako naše dobro djelo i sposobnosti da možemo ljubiti. Danas po vama koji ste prošli ulicama grada za križem Isus poručuje svim pojedincima i svima nama kako nam svima ima nešto reći. To je njegova poruka za život, ali ujedno i poruka oproštenja i poziv na pokajanje za sve one koji sjede u tami da upravi njegove noge na put mira i oproštenja. Molimo za one koji su najodgovorniji za presude ljudskom životu u njihovoj najosjetljivijoj fazi, koji bez prava uzimaju drugima pravo na život. Prinesimo ih u ovoj misnoj žrtvi i molimo za sve njih.

Korizmena kampanja inicijative „40 dana život“ nastavlja se svakodnevnim molitvenim bdijenjem ispred Opće bolnice u Šibeniku do Cvjetnice.

Pogledajte još

Katolička osnovna škola u Šibeniku domaćin Erasmus+ projekta

Nakon dvogodišnje stanke, u okviru Erasmus+ projekta „Let´s trek on Europe´s tracks“ Katolička osnovna škola …

Poruka pape Franje prigodom 59. svjetski dan molitve za zvanja.

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2022. slavi se 59. svjetski dan molitve za zvanja …

Poruka mons. Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira.

Predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je poruku …