U Šibeniku od Vidika pa do katedrale svetog Jakova održan pokornički križni put za nerođene.

U sklopu ovogodišnje korizmene kampanje inicijative „40 dana za život“ u Šibeniku su ulicama grada u subotu 13. ožujka sudionici kampanje molili Pokornički križni put za nerođene kojeg je predvodio župnik župe sv. Petra na Vidicima fra Ivan Penava.

Postaje križnog puta bile su pojedine župne, bratimske i samostanske crkve, gradski trgovi te prostori ispred važnih ustanova i institucija, a završetak je bio ispred katedrale sv. Jakova gdje su sudionici sudjelovali u euharistijskom slavlju kojeg je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

Pozdravljajući sudionike don Mateša je istaknuo njihov hod za križem kao znak svima koji su ih danas vidjeli i susreli, a molitva žrtva koju su donijeli do najsvetijeg mjesta pred oltar. U homiliji je naglasio kako ljubav Božja uvijek dolazi prije bilo čega što čovjek može učiniti. Više ljubi onaj kome je Gospodin više oprostio. Božje oproštenje je ono što nam najprije daje razumjeti Božju ljubav u svim darovima kojima nas obasipaju. Zamolimo od Gospodine tu veliku milost kako Njegova ljubav i velikodušnost prethodi svako naše dobro djelo i sposobnosti da možemo ljubiti. Danas po vama koji ste prošli ulicama grada za križem Isus poručuje svim pojedincima i svima nama kako nam svima ima nešto reći. To je njegova poruka za život, ali ujedno i poruka oproštenja i poziv na pokajanje za sve one koji sjede u tami da upravi njegove noge na put mira i oproštenja. Molimo za one koji su najodgovorniji za presude ljudskom životu u njihovoj najosjetljivijoj fazi, koji bez prava uzimaju drugima pravo na život. Prinesimo ih u ovoj misnoj žrtvi i molimo za sve njih.

Korizmena kampanja inicijative „40 dana život“ nastavlja se svakodnevnim molitvenim bdijenjem ispred Opće bolnice u Šibeniku do Cvjetnice.

Pogledajte još

U Vodicama kršten Toma, deveto dijete Suzane i Kriste Krluk.

U župi Vodice, u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, preko misnog slavlja  župnik don Franjo …

U župi Gradac biskup Tomislav Rogić krstio je Davida Pastuovića šesto djete u obitelji Jelene i Ante.

U župi Gradac, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, preko misnog slavlja  šibenski biskup …

U Vukšiću slavljena misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata župe sv. Mihovil Lišane.

Na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću ,  služena je misa za …