U Lećevici je proslavljena Gospa Karmelska. Četvorica franjevaca proslavila su i četrdeset godina svećeništva.

I ove godine Župa sv. Martina u Lećevici svečano je proslavila blagdan Gospe od Karmela čiji je lik naslikan u istoj slici na glavnom oltaru skupa sa svetim Martinom, kome je  posvećena Crkva u kojoj se odvijala proslava.

Slavlje je uzveličano četrdesetgodišnjicom svećeništva: fra Mate Topića, fra Ante-Branka Periše, fra Josipa Šimića, fra Marinka Vukmana i fra Dušana Džimbega župnika i domaćina slavljenika. U procesiji koja je prethodila sv. misi pjevao je župni zbor pod ravnanjem Ante Grg

ića uz pratnju svih nazočnih vjernika i trinaest svećenika koji su sudjelovali u svetom misnom slavlju.

Fra Ante Akrap, profesor na KBF-u u Splitu, predvoditelj slavlja, živo i uvjerljivo govorio je o liku Gospe od Karmela, sv. Iliji, Sv. Pavlu kao i o proročkom poslanju svećenika navjestitelja svete Božje Riječi, osvrnuvši se na 40 godina svećeništva nazočnih slavljenika u službi Bogu, Crkvi i vjerničkom narodu.

Na kraju sv. mise župnik fra Dušan izrekao je zahvalu Bogu i nebeskoj zaštitnici Gospi od Karmela kao i svima koji su pridonijeli samoj proslavi. Posebno je u ime kolega zahvalio Bogu na četrdeset godina života i rada na njivi Gospodnjoj u različitim službama u Domovini i iseljeništvu. Kratko se prisjetio primanja svećeničkog reda u Otoku 01. srpnja 1979. godine preko ruku splitsko-makarskog nadbiskupa Don Frane Franića, kada je jedanaest mladih đakona primilo svećenički red od kojih su trojica pošli u svijet, dvojica otišla u nebo a jedan je, nažalost bio spriječen nazočiti slavlju u Lećevici. Potom je sve nazočne svećenike pojedinačno pozdravio i u kratkim crtama predstavio, posebno se osvrnuvši na slavljenike o čijem je porijeklu, životu i svećeničkom djelovanju upoznao sve nazočne na svetom misnom slavlju.

Svako predstavljanje popraćeno je velikim aplauzom, pogotovo ako je bila riječ o svećenicima koji su vršili službu župnika u župi Lećevica, što je pokazatelj koliko su voljeli i vole svoje duhovne pastire.

„Sv. Pavao je zapisao: „Dobar sam boj bio, trku završio…“ Četrdeset godina smo boj bili ali trku još nismo završili. Još nam je trčati i boj biti, ali se ne bojimo jer znamo da je dragi Bog i njegova i naša Majka draga Gospa s nama i uz nas, a i vi dragi vjernici koji ste nam poticaj i inspiracija što svjedoči i ovo svečano i mnogobrojno slavlje u ovoj malobrojnoj župi naše Zagore. Ostajemo uz vas i slijedećih „četrdest godina“ a vjerujemo da ćete i vi biti uz nas“, zaključio je fra Dušan uz burni pljesak.

Nakon zajedničkog slikanja uslijedilo je čestitanje i ručak upriličen na imanju gospođe Anemarije Durdov u Radošiću.

Pogledajte još

Svećenici molili na otoku Dvainka za svećenike mučenike iz Drugog svjetskog rata.

Don Ivo Jurčev,  don Ante Jurićev i don Ivo Šarić svećenici su Šibenske biskupije koji …

NAJAVLJUJEMO: Devetnica svetom Anti na Šubićevcu. Dolaze poznati svećenici i propovijednici.

U petak 4. lipnja započinje devetnica svetom Anti. Vjernike grada Šibenika posebno bogat duhovni program …

Don Oleg Petrović u novom videu Društva Juraj Dalmatinac govori o dvorani biskupske palače u Šibeniku

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac na svom Facebook profilu objavilo je video u …