U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska / biskupijska razina natjecanja iz Vjeronauka – Vjeronaučne olimpijade.

Svoje znanje pokazalo je 13 ekipa. Program je započeo točkama dječjeg zbora škole domaćina, uvodnim pozdravima predstojnice Katehetskog ureda s. Renate Azinović i ravnatelja OŠ dr. Franje Tuđmana Silvija Norca-Kljaje te molitvom vjeroučiteljice Danire Marić.

Samo natjecanje organizirano je u dva kruga, prema uputa važećim za sve škole Republike Hrvatske. U slobodnom dijelu, tijekom ispravljanja testova, učenici i njihovi mentori posjetili su kninsku tvrđavu, povijesni simbol ovoga ponosnog kraja.
Proglašenju pobjednika nazočili su šibensko-kninski župan Marko Jelić i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Oba uzvanika su u svojim čestitkama naglasili važnost kršćanskog identiteta hrvatskog naroda i ponos zbog bogatstva kršćanskog naslijeđa te su nagrađenima uručili nagrade.

U kategoriji osnovnih škola istaknule su se ekipe iz OŠ Brodarica, OŠ Vrpolje i OŠ Fausta Vrančića. U kategoriji srednjih škola najbolje su bile SŠ Ivana Meštrovića, Turističko-ugostiteljska i Medicinska škola.

OŠ Ivana Meštrovića imala je ekipu i u kategoriji trogodišnjih srednjih škola.

Pogledajte još

Misnim slavljem i procesijom u župi Dolac proslavljen God Križa.

God križa, godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske Župe Svetoga Križa – Dolac, proslavljen …

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …