Svetkovina Svih svetih proslavljena je u katedrali svetog Jakova.

Misno slavlje na svetkovinu Svih svetih, u ponedjeljak  1. studenoga, u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji bio je umirovljeni biskup Ante Ivas i generalni vikar mons. Marinko Mlakić.

„Božja Riječ na svetkovinu svih svetih donosi viđenje neba, otkupljenih, spašenih, proslavljenih ljudi koji su kod Boga zauvijek. Ostvarili su najvažniji cilj, došli su na jedini pravi cilj života – život vječni u Bogu. Dočekalo ih je njihovo mjesto u Raju, poručio je biskup Tomislav Rogić u homiliji.

Isus započima svoje djelovanje i okuplja učenike. Hrle k njemu sa svih strana, a on sjedeći na gori poučava, udara temelje Kraljevstva Božjega, obznanjuje u Blaženstvima što nas Bogu vodi, sklapa novi savez sa svakom dušom koja će ovaj proglas vječnog života htjeti živjeti već sada, kazao je biskup osvrćući se na evanđelje svetkovine Svih svetih.

Naglasio je kako će blaženi  biti oni koji sve svoje pouzdanje stave u Boga, svu svoju sigurnost i oslonjenost pronađu u Gospodinu. S vjerom, nadom i ljubavlju prihvaćaju da u svemu o Bogu ovise. Za svijet oni će biti siromašni duhom. Bit će ožalošćeni, ali će ih Gospodin utješiti zauvijek. Bit će bezazleni u svojoj krotkosti i čistoći srca da bi mogli gledati Boga. Bit će gladni i žedni pravednosti ali će ih Gospodin nasititi svojom pravednošću iznad zakona. Budu li znali mir graditi i milosrdni biti, neće im Gospod svoga milosrđa uskratiti i zvat će ih svojim sinovima i kečerima. Budu li zbog toga progonjeni, budu li trpjeli pogrde i laži zbog Imena Božjega – velika je nebeska nagrada, neusporediva, njihovo je kraljevstvo nebesko, poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …