Svetkovina Svih svetih proslavljena je u katedrali svetog Jakova.

Misno slavlje na svetkovinu Svih svetih, u ponedjeljak  1. studenoga, u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji bio je umirovljeni biskup Ante Ivas i generalni vikar mons. Marinko Mlakić.

„Božja Riječ na svetkovinu svih svetih donosi viđenje neba, otkupljenih, spašenih, proslavljenih ljudi koji su kod Boga zauvijek. Ostvarili su najvažniji cilj, došli su na jedini pravi cilj života – život vječni u Bogu. Dočekalo ih je njihovo mjesto u Raju, poručio je biskup Tomislav Rogić u homiliji.

Isus započima svoje djelovanje i okuplja učenike. Hrle k njemu sa svih strana, a on sjedeći na gori poučava, udara temelje Kraljevstva Božjega, obznanjuje u Blaženstvima što nas Bogu vodi, sklapa novi savez sa svakom dušom koja će ovaj proglas vječnog života htjeti živjeti već sada, kazao je biskup osvrćući se na evanđelje svetkovine Svih svetih.

Naglasio je kako će blaženi  biti oni koji sve svoje pouzdanje stave u Boga, svu svoju sigurnost i oslonjenost pronađu u Gospodinu. S vjerom, nadom i ljubavlju prihvaćaju da u svemu o Bogu ovise. Za svijet oni će biti siromašni duhom. Bit će ožalošćeni, ali će ih Gospodin utješiti zauvijek. Bit će bezazleni u svojoj krotkosti i čistoći srca da bi mogli gledati Boga. Bit će gladni i žedni pravednosti ali će ih Gospodin nasititi svojom pravednošću iznad zakona. Budu li znali mir graditi i milosrdni biti, neće im Gospod svoga milosrđa uskratiti i zvat će ih svojim sinovima i kečerima. Budu li zbog toga progonjeni, budu li trpjeli pogrde i laži zbog Imena Božjega – velika je nebeska nagrada, neusporediva, njihovo je kraljevstvo nebesko, poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

NAJAVLJUJEMO: Devetnica i svetkovina svetog Mihovila.

Proglas biskupa Tomislava Rogića prigodom svetkovine svetog Mihovila.

“Mene ne štite ni visoke zidine ni more koje me s obje strane okružuje, mene …

Preminuo fra Mile Marović. Bio je župnik u Nevestu od 2006. do 2022. godine.

U 80. godini života, 63. redovništva i 55. svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u bolnici …