Susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola održan je u četvrtak 16. prosinca u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Na susretu je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas. U glazbenom dijelu programa nastupila je dječja klapa Katoličke osnovne škole.

Susret je započeo prigodnim riječima predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović. U vremenu smo kada nam Božja ljubav na osobit način hrli u susret. Traži nas i prihvaća sa svime što jesmo, sa svime što nam se događa. Želi se roditi i nastaniti u našim bićima, ispuniti sve prostore u našim nutrinama, poručila je s. Renata Azinović. Svima je zaželjela da ovog Božića udome Božju ljubav koja je već davno sve udomila.

U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Natko Duvnjak ravnatelj Osnovne škole Juraj Dalmatinac. „Živimo u izazovnim vremenima. Ali kao što kaže geslo našeg dragog biskupa „Omnia et in omnibus Christus“ (Sve i u svemu Krist), naša kršćanska tradicija i dani Božića daju nam novu nadu, vjeru i ohrabrenje u našoj zadaći učitelja, u kojoj smo uvijek otvoreni u suradnji i zajedničkom nastojanju da svoje znanje i sposobnosti stavimo na raspolaganje mladim naraštajima. Biti učitelj, nastavnik i profesor je istovremeno izazov, odgovornost, sposobnost, ali i radost i prilika da potaknemo mnoge u ostvarivanju svojih ciljeva i snova“, poručio je ravnatelj Duvnjak.

Kazao je kako je škola konstanta u životima svih nas. „Svi se mi sjećamo naših školskih dana, naših učitelja i profesora i nadasve značaja kojeg su imali u našim životima. Zbog toga smo mi, koji koračamo njihovim stopama, itekako svjesni odgovornosti i značaja koje imamo u odgoju mladih generacija.

Biskup Tomislav Rogić ukazao je da nam u aktualnom trenutku najviše nedostaje zajedništva. Danas nije najveći problem bolest. Ona je došla i ona će proći. Danas je najveći problem kako pandemiji prilazimo. Danas je najveći problem razdijeljenost i sukobljavanje do neshvatljivih iracionalnih razmjera. Danas nam najviše treba mir u srcu i u našim odnosima.

Ni u Isusovo vrijem nije bilo manje nevolja, muka i poteškoća, razjedenosti, svađa. Tu Bog dolazi da donese mir. Molimo ovog Božića Boga da nam donese miri i zajedništvo. Želim vam da ovog Božića pronađete susret sam mirom, ljubavi i zajedništvom koje Božji dolazak donosi u ovaj svijet.

Pogledajte još

U župi Sv. Nikole Tavelića Sitno Donje u zaseoku Radnići održana je korizmena pobožnost križnog puta na otvorenom

U petak, 17. ožujka 2023. godine, u zaseoku Radnići koji pripada župi Sv. Nikole Tavelića …

Proslavljen sveti Josip – nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole.

Sveti Josip, nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika i Dan škole proslavljeni su u …

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …