Susret dekana sa biskupom Tomislavom Rogićem. Središnja tema susreta bila je Sinoda 2021. – 2023. i sinodalni hod u Katoličkoj crkvi.

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u srijedu 16. veljače susreo se sa dekanima Šibenske biskupije: don Juricom Petkovićem dekanom Rogozničkog dekanata, fra Josipom Gotovcem dekanom Kninskog dekanata, don Antom Omazićem dekanom Ražinskog dekanata, fra Jozom Jukićem dekanom Unešićkog dekanata, fra Ivanom Vidovićem dekanom Drniškog dekanata, don Tomislavom Puljićem dekanom Gradskog dekanata, don Lazarom Čibarićem dekanom Tišnjanskog dekanata, don Darkom Poljakom dekanom Skradinskog dekanata, don Franjom Glasnovićem dekanom Vodičkog dekanata i generalnim vikarom mons. Marinkom Malkićem koji je ujedno i biskupijski povjerenik za Sinodu.

U prvom dijelu sastanka svaki je od dekana iznio ukratko stanje u dekanatu po pitanju zdravlja svećenika, redovitih pastoralnih aktivnosti te prijedloge za termine slavlja krizmi po župama. Dogovoreno je da se napravi raspored slavlja krizmi po župama za ovu godinu kroz idućih tjedan dana.

Središnja tema susreta bila je Sinoda 2021. – 2023. i sinodalni hod u Katoličkoj crkvi. Biskupijski povjerenik za sinodu, generalni vikar mons. Marinko Mlakić predstavio je materijale koje je pripremio okupljeni tim suradnika za provođenje sinodalnog hoda u našoj biskupiji: plakat, prigodni letak, predložene kateheze i upitnik te pojasnio daljnja događanja i susrete. Dekani su materijale ponijeli za župe svog dekanata, a upitnik će se moći ispuniti i „online“ na web stranicama biskupije. Naglašeno je da sve sinodalne aktivnosti valja popratiti redovitom molitvom za Sinodu u svim župnim zajednicama. Na biskupijskom web portalu postavljeni su prigodni materijali.

Svakako je posebno važan upravo priređeni upitnik za vjernike i sve one koji ga žele ispuniti da bi se dobile povratne informacije i da bi što veći broj ljudi bio uključen u sinodalni hod naše biskupije. Na taj način svi će biti potaknuti na razmišljanje o zajedništvu, sudjelovanju i poslanju Crkve u današnjem svijetu i vremenu.

Na sastanku dekana predstavljen je novi biskupijski ekonom gospodin Ivan Lukač, koji se kratko predstavio i stavio dekanima na raspolaganje za suradnju u okvirima svoje službe.

Sastanak je zaključen molitvom Anđeo Gospodnji i molitvom za Sinodu.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …