Susret biskupa Tomislava Rogića sa dekanima Šibenske biskupije.

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u srijedu 3. ožujka susreo se sa dekanima Šibenske biskupije: don Juricom Petkovićem dekanom Rogozničkog dekanata, fra Josipom Gotovcem dekanom Kninskog dekanata, don Ivicom Bokom dekanom Ražinskog dekanata, fra Jozom Jukićem dekanom Unešićkog dekanata, fra Ivanom Vidovićem dekanom Drniškog dekanata, don Tomislavom Puljićem dekanom Gradskog dekanata, don Lazarom Čibarićem dekanom Tišnjanskog dekanata, don Darkom Poljakom dekanom Skradinskog dekanata, don Franjom Glasnovićem dekanom Vodičkog dekanata. Susretu su nazočili generalni vikar mons. Marinko Mlakić i tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović.

Ovo je bio novi susret nakon puna četiri mjeseca u kojima su radi opasnosti širenja zaraze odgođene rekolekcije na kojim se inače okupe svi svećenici biskupije.

Svaki je dekan izvijestio kratko o stanju u dekanatu po pitanju zdravlja svećenika, odvijanja redovitog pastorala, župnog vjeronauka, blagoslova obitelji koji se u Došašću odgodio za vrijeme Korizme, te o sudjelovanju vjernika na liturgijskim slavljima.

Glavna tema ovoga puta bio je dogovor za slavlje sakramenta krizme u vremenu poslije Uskrsa. Situacija je i dalje neizvjesna zbog sveopće epidemije. Dekani su od svih župnika prikupili moguće termine za krizmu i predali ih biskupu. Nakon razgovora i iznesenih prijedloga bit će uskoro donesena odluka o rasporedu slavlja krizme koje će najvjerojatnije predslaviti sami župnici po delegiranju biskupa.

Neće biti ni rekolekcije u ožujku radi neizvjesne situacije i nekolicine zaraženih svećenika, te opasnosti da pred Uskrs na vlastitom susretu proširimo zarazu.

Upitna su okupljanja na razini Gradskog dekanata za Križni put na Šubičevcu i zajednička proslava Cvjetnice. Zbog epidemioloških mjera bolje je da se vjernici okupe u manjem broju na više mjesta, to jest po svojim župama.

Izražena je nada da ćemo se ipak uspjeti okupiti na Veliki četvrtak, na misi posvete ulja.

Uz još nekoliko aktualnih tema o kojima se kratko raspravilo, zaključeno je da se obavijesti objavljuju na biskupijskoj web stranici i šalju e-mailom dekanima koji će ih onda prenijeti župnicima u dekanatima.

Sastanak je završen zajedničkom molitvom Anđeo Gospodnji.

Pogledajte još

Blagoslovljena nova bolnička kapela u Šibeniku.

Nova kapela u Šibenskoj bolnici blagoslovljena je na blagdan Gospe od zdravlja u ponedjeljak 21. …

Sestre Franjevke od Bezgrješne dan družbe proslavile su u Senju.

Ovogodišnji 343. Dan Družbe sestre su proslavile u nedjelju Krista Kralja, 20. studenog zahvalnim hodočašćem …

Svečano otkriven kip sv. Nikole Tavelića na Sionu.

U nazočnosti hrvatskih hodočasnika, svećenika i bogoslova Hrvata koji su na službi ili studiraju u …