Slavljena misa zahvalnica za 30 godina Orguljaške ljetne škole u Šibeniku

Sudionici Orguljaške ljetne škole sudjelovali su na blagdan Preobraženja Gospodinova u nedjelju 6. kolovoza 2023. na misi zahvalnici za 30 godina djelovanja, u katedrali sv. Jakova u Šibeniku.

Misu je predslavio katedralni župnik don Krešimir Mateša. U homiliji je vjernicima približio blagdanska liturgijska čitanja.

Pozvao ih je da se poput Isusa i njegove trojice učenike odmaknu od svakodnevice, da bi mogli ispravnije sagledati svoje živote i procijeniti gdje se doista nalaze.

Kada doživimo iskustvo Boga, željeli bismo tu ostati jer nam je prekrasno. Ne želimo se vraćati u svakodnevicu. Svatko se od nas treba vratiti u život, poput apostola koji su bili s Isusom. Ispunjeni novom snagom trebamo nastaviti koračati i slijediti Gospodina – poručio je don Krešimir.

Misa je slavljena kao zahvala za niz godina učenja, bavljenja orguljama koje je započeo u gradu Šibeniku pokojni Božidar Grga, prof.

Katedralnom mješovitom zboru koji je predvodio pjevanje su se pridružili ovogodišnji polaznici Orguljaške ljetne škole na čelu sa sadašnjim voditeljem Pavlom Mašićem koji je i ravnao združenim zborovima.

Sudionici Orguljaške ljetne škole, kao i profesori, tijekom tjedna održavaju koncerte na orguljama u crkvama grada Šibenika.

Pogledajte još

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …