Rekolekciju svećenika Šibenske biskupije predvodio je vlč. Taras Barščevski.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. veljače u prostorijama Svetišta Gospe od Vrpolja u Vrpolju. Središnji dio susreta bilo je izlaganje na temu „Hajde, vratimo se Gospodinu. Poziv na obraćenje“ koje je održao profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu vlč. Taras Barščevski.

Iznio nekoliko starozavjetnih i novozavjetnih tekstova koji govore o obraćenju. Obraćenje je povratak Kraljevstvu nebeskom. Obraćenje znači prepoznati grijeh i odreći se grijeha. Obraćenje nije povratak u prošlost, povratak u vrijeme prije nego što smo se udaljili od Očevog doma, poručio je vlč. Barščevski.

U drugom dijelu rekolekciji svećenici su upoznati sa predstojećim hodočašćima koja se organiziraju prigodom Godine zahvalnosti i 725. godina od osnutka Šibenske biskupije. Dvodnevno hodočašće u Mariju Bistricu održati će se 21. i 22. travnja,  veliko zahvalno hodočašće u Rim od 8. do 14. listopada, izvjestili su g. Neven Skroza i katedralni župnik don Krešimir Mateša koji su zaduženi za organizaciju hodočašća. Svećenike su upoznali sa detaljima vezanim za oba hodočašća.

Biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Ante Vrcić izvijestio je o aktivnostima pastorala mladih u predstojećem vremenskom periodu. Najavio je Križni put mladih koji će se održati na ruti: katedrala svetog Jakova – Okit. Također je sve pozvao na sudjelovanje  na biskupijskom susretu mladih koji će se održati u Katoličkom školskom centru u Šibeniku u subotu 29. travnja.

O aktivnostima vezanim za brak i obitelj govorio je biskupijski povjerenik za pastoral braka i obitelji fra Željko Klarić.

Pogledajte još

U Gospiću održan Susret hrvatske katoličke mladeži.

Svečana misa koja je u subotu, 4. svibnja, okupila u Gospiću više od 10.000 mladih …

ŽUPNO ZAJEDNIŠTVO KATEDRALNE ŽUPE SV. JAKOVA I DOLAČKE ŽUPE SV. KRIŽA

Blagdan sv. Josipa radnika, 1. svibnja katedralna župa Sv. Jakova i dolačka župa Sv. Križa …

U Vodicama proslavljeno je Našašće svetog Križa.

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u petak  3. svibnja. …