Pučki pivači KBF-a iz Zagreba održali korizmeni koncert u katedrali svetog Jakova.

Pučki pivači Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Zagreba održali su u petak 24. ožujka u šibenskoj katedrali svetog Jakova  korizmeni koncert “Puče moj”. Koncert je organiziran prigodom 725. obljetnice posvete šibenske katedrale i Godine zahvalnosti u Šibenskoj biskupiji.  Pod ravnanjem dr. sc. Joška Ćalete publika je mogla čuti interpretacije glagoljaškog pučkog pjevanja.

U izvedenim djelima  akcent je bio na Gospinu plaču i Prijekorima, kao centralnoj obrednoj i glazbenoj pojavnosti Velikog petka koje su donešene u četiri varijante, s različitih lokaliteta – pretežno južnih, ali i sjevernih krajeva koji, svaki na svoj način, njeguju jednaku stvarnost oživljavajući je jedinstvenim melodijskim ruhom. Koncertom je stvoren  ne samo jedinstven, harmoničan i uhu ugodan zvučni mozaik, nego je koncert sve približio nebeskoj stvarnosti.

Na koncertu su bili i biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas. Biskup Rogić se i prigodno svima obratio. Izvođačima je zahvalio na koncertu kojim je uzveličana proslava obljetnice Šibenske katedrale. Pamti ova katedrala veličanstvene koncerte i izvedbe. Večeras je i vaša izvedba utopljena u stupove naše katedrale te ćemo se rado sjećati vašeg nastupa i poželjeti da nam opet dođete, kazao je biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

U Vukšiću svečano proslavljena svetkovina svete. Katarine Aleksandrijske.

Svečanim i euharistijskim slavljem u crkvi sv . Kate ,  25. studenog uz sudjelovanje mnoštvo …

Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. …

U katedrali svetog Jakova proslavljena je sveta Cecilija. Na misnom slavlju okupili su se crkveni pjevači.

Crkveni pjevači iz zbora Laudantes;  iz župa Katedrala, Gospa van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Madalina, …