Proslavljena sveta Lucija kod sestara bensdiktinki.

Blagdan djevice i mučenice Sv. Lucije proslavljen je u srijedu  13. prosinca u istoimenoj samostanskoj crkvi benediktinki u Šibeniku. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji  je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas, te još osam  svećenika.

U homiliji biskup Rogić poručio je kako je svetoj Luciji bilo najvažnije ostati Kristova! „Ne dopustiti da je nikakav strah, pa ni od muka, odijeli od Boga. Krist je bio svjetlo njezina života i sve bi učinila samo da se ne udalji od svoga Spasitelja. Željela je živjeti u milosti Božjoj, zato je živjela svoju čistoću, predanje Bogu. Kakvo svjedočanstvo da se Božja milost i u nama može nastaniti, da možemo biti nositelji Duha Božjega. Jedini je uvjet: svojevoljno ne pristati na grijeh, ne izabrati tamu bilo koje vrste, bilo kojeg grijeha. Čuvala je Isusove riječi: Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam!“, kazao je biskup Rogić.

Može li zapravo čovjek više od toga ostvariti, nego da svakodnevno, uvijek i jednom zauvijek bude i ostane prijatelj Božji! Bog ju je izabrao i postavio da trajno rod donosi, da i nama danas bude poticaj na ustrajnost u vjeri, u prijateljstvu s Bogom. Zato ju i danas častimo kao nagovještaj onog svjetla kojeg će Božji Sin svojim rođenjem donijeti na svijet, kazao je biskup Rogić govoreći o svetoj Luciji.

 

Pogledajte još

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …