Proslavljen sveti Jakov naslovnik šibenske katedrale. Biskup Rogić obilježio tri godine od biskupskog ređenja.

Svetkovina svetog Jakova u Šibeniku proslavljena je u četvrtak 25. srpnja svečanim misnim slavljem u katedrali svetog Jakova. Euharistiju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić koji je obilježio tri godina biskupske službe u Šibeniku.

„Sveti Jakove, šapni Isusu, baci se pred njega na koljena u nebeskoj slavi i moli ga da i mi naučimo onu vašu lekciju o služenju jednih drugima u ljubavi i velikodušnosti, o zanemarivanju sebe da bi drugome pomogli, drugoga sretnim učinili i tako pravu sreću pronašli. Nikakva mjesta, pozicije na zemlji ne mogu biti tako važna, poželjna kao ona nebeska do kojih se samo služenjem dolazi, služenjem iz ljubavi kako nas je Spasitelj poučio, pokazao, poručio je biskup Rogić u homiliji.

Mi smo jedni drugima darovani na spasenje i izbavljenje, darovani za radost života, da radujući se u radosti drugih ispunimo mjeru svog darivanja, svoga služenja. To je put Evanđelja. To je put svetog Jakova, kazao je biskup Tomislav Rogić. Naglasio je kako smo u mnogome, kao Kristovi vjernici, od svijeta pritisnuti svjetskom logikom i ponudama. Osjećamo se toliko puta poput glinenih posuda koje se lako lome. Pavao nas uvjerava da baš tako mora biti kako bi se očitovala snaga Božja, a ne naša. – To su sveci. To je sveti Jakov čiju je „glinenu posudu“ ljudskog života ispunila izvanredna snaga Božja.

Sveti Jakove, pomozi nam svako zlo odbaciti, u dobronamjernosti prema svakom hoditi, da se današnji vjernik ne boji biti vjernik i svoju vjeru posvjedočiti. Moli za nas da radosno služimo jedni drugima: u obitelji, na poslu, u župnim zajednicama, u svom narodu. Moli za nas da se na Boga oslanjamo, njegovu mudrost i snagu tražimo opirući se logici svijeta i prolaznosti. Da nam vječni cilj, ona mjesta u nebu oko Uskrslog Gospodina budu važnija od svega. Samo to može dati smisao križevima koje nosimo i da se život Isusov u našem tijelu, postojanju, životu očituje, poručio je između ostalog u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Na kraju misnog slavlja biskup Tomislav Rogić osvrnuo se na protekle tri gogdine biskupske službe u Šibeniku. Zahvalio je svima na potpori i razumijevanju. „Hrabrosti, ustrajnosti i snagu vjere trebamo svakog dana. Samo snagom pouzdanja da Gospodin upravi noge naše na put mira, naviještanja i svjedočenja Kraljevstva Božjeg i njegove milosti u našim životima, samo tom snagom vjere možemo kročiti dalje. Jedno veliko i iskreno hvala za ljubav i dobrotu, pomoć i potporu, savjet i molitvu, ohrabrenje i podršku. Dobri Bog uvijek nekoga providi i pošalje da se može dalje. Vjernički puče Šibenski rastimo zajedno u vjeri i pouzdanju u Božju svemoć, milosrđe, vodstvo i pomoć. Preporučam se u vaše molitve i molitvom uzvraćam svakog dana. Na Spasitelja našega Isusa Krista se oslanjamo, ne u svoje snage. Neka bude sve i u svemu Krist“, kazao je šibenskim vjernicima biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …