Proslavljen Dan škole i sveti Josip nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika.

Sveti Josip, nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika i Dan škole proslavljeni su u četvrtak 17. ožujka. Središnji dio proslave bilo je misno slavlje koje je u kapeli Katoličkog školskog centra predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.  Koncelebrirao je generalni vikar mons. Marinko Mlakić i duhovni pomoćnik u školi don Grgur Alviž. Na slavlju su bili učenici i djelatnici škole.

U homiliji biskup Rogić ukazao je na ulogu svetog Josipa  kao zaštitnika i čuvara Svete obitelji. Kod svetog Josipa je čudesna njegova poslušnost Božjem glasu. On je uvijek učinio ono što je Bog od njega tražio. Bio je čovjek vjere i božje providnosti. Bog je plan našeg spasenja sa Isusom ostvario preko svetog Josipa, poručio je biskup Rogić.

Danas ćemo svetog Josipa moliti  da i nas čuva i pazi, kao što je čuvao Isus i Mariju. Molit ćemo ga za njegovu snagu vjere kojom je ispunjavao Božju zadaću. Molit ćemo ga da ona providnost Božja koja je ravnala njegovim životom upravlja našim životima i Katoličkom osnovnom školom. Sveti Josipe hvala ti  za dosadašnju pratnju i blagoslov. Molimo te čuvaj nas i dalje, zaključio je biskup Rogić.

Misno slavlje zaključeno je molitvom svetom Josipu koju je za učenike škole  napisao utemeljitelj škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Ta molitva moli se svakog jutra prije početka nastave, kazala je ravnateljica škole sestra Mandica Starčević. Pokušavamo pobožnost, brižnost i poslušnost svetog Josipa svakodnevno predstaviti učenicima kako bi i oni po uzoru na svetog Josipa živjeli svakodnevicu. Istaknula je kako je Katolička osnovna škola živi organizam koji raste mijenja se i napreduje pod zaštitom svetog Josipa.

Pogledajte još

Zaziv Duha svetog za početak školske godine u Vukšiću i Lišanima

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine  u nedjelju , 10.rujna 2023.g  u crkvama sv.Kate …

Odražna prva rekolekcija svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj godini.

Prva održana je u srijedu 13. rujna u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju. Središnji dio …

Proglas biskupa Tomislava Rogića prigodom svetkovine svetog Mihovila

Br. 439/2023.                                                                      Šibenik, 31. kolovoza 2023.     “Mene ne štite ni visoke zidine …