Podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri.

Prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine, u nedjelju 3. rujna u organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije i predstojnice s. Renate Azinović, u katedrali svetog Jakova upriličeno je misno slavlje sa podjelom kanonskih mandata vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri. Šibenski biskup Tomislav Rogić podijelio je petnaest mandata. Pet mandata su dobile odgojiteljice u vjeri, a deset vjeroučitelji.

Uzeti križ na se i ići Kristovim stopama praštanja, darivanja, pomaganja, žrtve i odricanja, a sve to za ljubav Boga i brata čovjeka. To je Isusov plan. To je Isusov put i križ kojim nam je ići i kojeg nam je nositi ako doista želimo biti njegovi sljedbenici, ako doista želimo živjeti blagoslov i jednom zauvijek vječnu sreću, poručio je u homiliji biskup Rogić vjeroučiteljima.

Naglasio je kako vjeroučitelji  svakodnevno gube dio sebe darujući se drugima u naporima svoga poslanja. „Da bi nešto vrijedno zaživjelo nužno je potrebno da se za to netko žrtvuje bez suzdržavanja. Ono za što se ne umire odumire. Samo darujući svoj život po prihvaćanju životnog križa možemo uspjeti i dospjeti u vječno blaženstvo.  Ili kao što naš narod kaže: iz ove kože nikuda. Upravo to. Prihvatiti sve ono što me zadesi, snađe i ići dalje s povjerenjem u Boga. To znači nositi svoj križ i umirati za druge služenjem i odricanjem da bi zadobili ono nepropadljivo, kazao je biskup Rogić

Vjeroučiteljima je u novoj školskoj godini poručio da se  ne boje zahtjevnosti. Budite razboriti i radosno prihvatite nositi za Isusom vlastiti križ. Znamo za kim idemo, znamo komu želimo služiti i sigurni smo da nas On vodi putem u život. To svjedočite i radosno naviještajte, zaželio je biskup Rogić vjeroučiteljima.

Pogledajte još

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …