Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Tisno.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak i srijedu 10. i 11. studenog bio je u pastirskom pohodu župi Tisno. Prvi dan pohoda započeo je u Tišnjanskoj Dubravi u crkvi Presvetog Srca Isusova. Tu su biskupa dočekali župnik don Lazar Čibarić i vjernici koji žive na području Dubrave. Biskup se upoznao sa vjerskim životom tog djela župe Tisno, a na mjesnom groblju molio je i za pokojne.

Sljedeća postaja pastirskog pohoda bila je crkva svetog Martina u Ivinju, a potom crkva svetog Roka u Tisnom.  Potom je biskup sa župnikom izvršio uvid u župne matične knjige, župnik ga je upoznao sa stanjem u župi. Prvi dan pastirskog pohoda završio je susretom sa članovima Župnog pastoralnog vijeća. Razgovaralo se o demografiji u župi, obiteljskom životu, čuvanju običaja i tradicija u župi i sličnim temama.

Drugog dana susreta u srijedu 11. studenog bio je i blagdan svetog Martina koji se u Tisnom slavi kao zaštitnik. U župnoj crkvi Svetog Duha biskup je predvodio misno slavlje u koncelebraciji sa župnikom don Lazarom Čibarićem i don Tunom Jozićem župnikom u Jezerima.

„Pastirski pohod prilika je da se bolje upoznamo, povežemo, u vjeri ohrabrimo i nadasve zajedno Boga slavimo i molimo. Prilike u kojima se susret događa nisu bajne – kušnja ovog virusa mnoge stvari stavlja u pitanje. Ali svaka kušnja ima za cilj da iz nje izađemo jači u vjeri, bolji ljudi, s više pouzdanja u Gospodina. Nismo li sada svjesniji nego prije kako je sve u Božjoj ruci. Molimo Svemogućega da otkloni bolesti i svako zlo od nas“, poručio je vjernicima u homilji biskup Tomislav Rogić.

Časteći svetog Martina prisjećamo se i drugih koji su krenuli njegovim putem osmišljenog i ispunjenog života. Tolika plejada svetaca i mučenika  spremnih da ulože baš sve, i sam dar života kako bi ga ponovno zadobili od Svevišnjeg Gospodara života i vječnosti. Spominjući se svetog Martina i drugih velikana vjere, otiđimo danas s ovog mjesta, ove svete euharistijske žrtve, ohrabreni u vjeri, opremljeni duhom Božjim za sve buduće nedaće koje nam se mogu ispriječiti na putu, da usprkos njima ne izgubimo kompas, da ne izgubimo jasan cilj pred očima: vječnu Domovinu na nebesima. Samo trajna usmjerenost na vječni život s Bogom može nam dati snage ustrajati do kraja, oploditi i osmisliti svoje živote trajnim vrijednostima koje ne gube svoga sjaja i na taj način zadobiti vječni život, pa makar radi Krista ovaj zemaljski izgubili, kazao je biskup Rogić u homilji vjernicma župe Tisno.

Pastirski pohod je završio na mjesnom groblju gdje je biskup molio za sve pokojne.

Pogledajte još

Svećenici molili na otoku Dvainka za svećenike mučenike iz Drugog svjetskog rata.

Don Ivo Jurčev,  don Ante Jurićev i don Ivo Šarić svećenici su Šibenske biskupije koji …

NAJAVLJUJEMO: Devetnica svetom Anti na Šubićevcu. Dolaze poznati svećenici i propovijednici.

U petak 4. lipnja započinje devetnica svetom Anti. Vjernike grada Šibenika posebno bogat duhovni program …

Don Oleg Petrović u novom videu Društva Juraj Dalmatinac govori o dvorani biskupske palače u Šibeniku

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac na svom Facebook profilu objavilo je video u …