Održana sjednica Svećeničkog vijeća šibenske biskupije.

Članovi Svećeničkog vijeća Šibenske biskupije okupili su se u srijedu 23. studenoga u zgradi “Sjemeništa” u Šibeniku. Sjednica kojoj je predsjedao šibenski biskup Tomislav Rogić započela je molitvom srednjeg časa i kraćim pregledom tijeka prošle Sjednice na temelju zapisnika.

Raspravljalo se o aktualnostima kršćanskog života u Šibenskoj biskupiji, o boljoj organizaciji i koordinaciji različitih pastoralnih aktivnosti, o trenutnim poteškoćama i planovima za budućnost.

Jedna od tema je bila i revizija financijskog sustava koja će se dogoditi uvođenjem eura od slijedeće godine.

Glavna tema svakako bili su prijedlozi i promišljanja na koje sve načine u idućoj godini obilježiti 725. godišnjicu utemeljenja Šibenske biskupije.

O. Biskup je iznio zaključke o toj temi sa Sjednice Zbora Savjetnika gdje je zaključeno je da će glavna proslava biti na svetoga Mihovila 2023. godine, a jedno od važnijih događanja biskupijsko hodočašće u Rim, u listopadu slijedeće godine. Bit će dakako i niz drugih događanja kojim će se obilježiti ove velika godišnjica, a dio njih odvijat će se u Marijanskim svetištima biskupije. Spomenuta je također i mogućnost biskupijskog hodočašća u jedno od nacionalnih Marijanskih svetišta kao što je Marija Bistrica.

Posljednja točka dnevnog reda bio je govor o pastoralu sprovoda u našoj biskupiji na temelju Izvješća i prijedloga koje je iznio don Franjo Glasnović kao zaključke rada Povjerenstva SV za pastoral sprovoda. Sjednica Svećeničkog vijeća potom je završila zajedničkom molitvom.

 

Pogledajte još

Sastanak zbora savjetnika s biskupom Rogićem

U Ordinarijatu šibenske biskupije, u utorak 15. studenoga održan je sastanak Zbora savjetnika sa šibenskim …

Proslavljen blagdan svetog Nikole Tavelića.

Brojni vjernici blagdan svetog Nikole Tavelića proslavili su u ponedjeljak 14. studenog u šibenskom samostanu …

Vjernici Zadarske nadbiskupije hodočastili svetom Nikoli Taveliću.

Tradicionalno godišnje hodočašće vjernika Zadarske nadbiskupije sv. Nikoli Taveliću u Šibenik održano je po trideset …