Održana prva rekolekcija svećenika u novoj pastoralnoj godini.

Prva rekolekcija svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj godini održana je u srijedu 7. rujna u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju. Rekolekcija je počela molitvom Srednjeg časa i razmatranjem župnika u Rogoznici don Filipa Rodića. Središnji dio rekolekcije predvodio je biskup Tomislav Rogić donio je osvrt na proteklu pastoralnu godinu i dao je pogled na radnu godinu koja predstoji.

Kako je naglasio i ove godine u pastoralu naglasak će biti stavljen na molitvu za duhovna zvanja. Ukazao je i na to da ove godine u Šibenskoj biskupiji više svećenika poslužuje po dvije župe. Unatoč pandemiji u protekloj godini patoral se redovito odvijao i to ponajprije zahvaljujući kolegijalnosti među svećenicima. Puno toga je odgođeno, ali ipak redoviti pastoral je ostvaren. Biskup Rogić je najavio nastavak pastirskih pohoda koji su prekinuti zbog pandemije, proslavu 725. obljetnice Šibenske biskupije i osnivanje Biskupijskog pastoralnog vijeća.

Biskupijski povjerenik za mlade don Gabrijel Jagarinec predstavio je predstojeći susret mladih u Bjelovaru koji će se održati 17. rujna. Svećenike je upoznao sa tehničkim detaljima susreta i naglasio im je važnost takvih susreta u duhovnoj izgradnji mladih ljudi.

Biskupijski povjerenik za pastoral braka i obitelji fra Željko Klarić predstavio je biskupijski susret obitelji koji će se održati u Kninu u subotu 8. listopada. Svećenike je upoznao sa programom susreta koji će bit molitveno duhovni, a jednako tako i formativni. Središnji dio susreta je misno slavlje koje će predvoditi biskup Tomislav Rogić. Bit će pokorničko bogoslužje i prigoda za ispovijed, euharistijsko klanjanje, izlaganje na temu braka i obitelji, koncert duhovne glazbe, a animatori će raditi sa djecom.

Pogledajte još

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …