Odražana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 17. travnja u prostorijama svetišta Gospe od Vrpolja u Vrpolju. Središnji dio susreta bilo je izlaganje „Kateheza odraslih – preduvjet preobrazbe pastorala. “,  profesora pastoralne teologije na profesor pastoralne teologije na KBF-u u Splitu.dr.sc. fra Ivice Jurića.

U izlaganju je kazao da  je kateheza odraslih pastoralni prioritet o kojem ovisi kateheza djece i mladih, te da je tradicionalni model kateheze u krizi. Naglasio je kako suvremeni pastoral traži promjenu i svećenika i vjernika. Upozorio je na pojavu individualizma i na potrebu da se umjesto stalnog napretka sačuva postignuto.

U drugom dijelu rekolekcije svećenici su upoznati s predstojećim pastoralnim programima u Šibenskoj biskupiji. Biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Ante Vrcić ukazao je na događanja vezana za mlade u narednom vremenskom periodu. Svećenike je upoznao sa biskupijskim susretom mladih i  sa Susretom hrvatske katoličke mladeži koji će se u svibnju održati u Gospiću.

Biskup Tomislav Rogić najavio je ovogodišnji svećenički dan koji će se održati u Primoštenu 1. lipnja povodom obljetnice osamdeset godina od mučeničke smrti don Ive Jurčeva,  don Ante Jurićeva i don Ive Šarića.

Biskup se zahvalio na pastoralnom djelovanju u šibenskom zatvoru i  u župama Zablaće i Mandalina pateru Stanislavu Wojteku, CSSp. Njega će zamijeniti pater Jude Okorodji, CSSp kojem je zaželjena dobrodošlica u Biskupiju od strane biskupa i svećenika.

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …