NAJAVLJUJEMO: Devetnica svetom Anti na Šubićevcu. Dolaze poznati svećenici i propovijednici.

U petak 4. lipnja započinje devetnica svetom Anti. Vjernike grada Šibenika posebno bogat duhovni program očekuje u župi svetog Ante na Šubićevcu. Više smo doznali na Facebook profilu župe Šubićevac.

„Tijekom devet dana na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadamo se i želimo da Devetnica i sam blagdan svetog Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno na čast svetog Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika“, piše na župnom Facebooku.

U devetnici će na Šubićevac doći poznati hrvatski svećenici i propovijednici:  fr. Ivan Dominik Iličić, OP, studentski kapelan Riječke nadbiskupije, fra Tino Labrović, župnik Potravlja, fra Josip Serđo Ćavar, OFM, odgojitelj hercegovačkih bogoslova u Zagrebu, mons. FRANJO KOMARICA, biskup banjalučki, vlč. dr. sc. ODILON SINGBO, svećenik iz Benina i kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu i  fra LAZAR PERICA, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku.

Isto tako, u devetnici imamo i glazbeno – duhovne večeri: u nedjelju, 6. lipnja u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati Humanitarnu izložbu od naših domaćih likovnih umjetnika Živane  Gojanović i Nevena Ante Jakovljevića, gdje sav ukupan prihod od prodaje slika ide za Caritas sisačke biskupije odnosno za potrebe stanovnika pogođene potresom. Glazbeno će animirati prof. Danica Čelar.

U ponedjeljak, 7. lipnja s početkom u 20 sati u crkvi sv. Ante će biti Koncert učenika Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika. A devetnicu završavamo sa cjelonoćnim klanjanjem koje započinje u petak, 11. lipnja u 20h.

Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sveti Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca, stoji u poruci župnog Facebooka.

Pogledajte još

Blagdan svetog Ante u Kninu.

Blagdan svetog Ante u samostanu svetog Frane.

Slavlje prve svete pričesti u župi svete Katarine Aleksandijske u Ljubitovici.

Na desetu nedjelju kroz godinu 6. lipnja 2021. godine u župi sv. Katarine Aleksandrijske u …