Na Dušni dan u katedrali sv. Jakova slavljena je zadušnica za sve preminule biskupe, svećenike, redovnice i redovnike Šibenske biskupije.

Misu za sve preminule biskupe, svećenike, redovnice i redovnike Šibenske biskupije na Dušni dan, u subotu 2. studenoga, u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas, katedralni župnik i kanonik don Krešimir Mateša, ekonom  i biskupov tajnik don Roko Glasnović, te ravnatelj Caritasa i župnik Srime don Anto Pavlović.

Na Dušni dan naše su misli, srce i duša okrenuti sjećanju uspomenama koje nas vežu uz one koji više nisu s nama. Okrenuti smo zahvalnosti i molitvi za drage nam pokojne. Kao da barem na današnji dan po molitvi, zahvalnosti i uspomenama imamo vezu s njima i s vječnosti. Okićeni grobovi, zapaljene svijeće, tiho susretanje živih koji obilaze svoje pokojne svima daje do znanja da razmišljamo o smrti, pokojnicima i tragu koji su za sobom ostavili, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić. U našoj Šibenskoj biskupiji, sjećamo se posebno pokojnog svećenika don Dražana Bagića koji je svoj životni tijek ispunio u travnju ove godine, redovnika i časnih sestara koji su ispunili svoje životno poslanje i mjeru dana koju im je Gospodin namijenio, kazao je biskup.

Molimo za svoje pokojne jer im molitva može pomoći da prođu pročišćenje. Tada se zapravo naša molitva i ljubav za njih, ljubav s kojom se Bogu obraćamo da im oprosti, sjedinjuje s Božjom ljubavlju koja im prašta i prima k sebi. Današnji Dušni dan ima poruku i za nas. Ne poruku tuge i rastanka, kako to obično prevlada u doživljajima današnjeg dana. Nego poruku nade ponovnog susreta. Poruku da i mi želimo ostvariti, dostići blaženstvo vječnosti, kazao je šibenski biskup.

Vječnome Ocu dolazi se samo po Isusu. Isusovom zaslugom jer nas je na križu otkupio. Isusovim načinom života jer je živio za druge i pokazao da je to jedini put spasenja. U Isusu Kristu objavljena je sva istina o čovjeku, o životu i smrti, o vječnosti. Uskrsli Krist nosi rane koje više ne bole, samo podsjećaju na neizmjernu ljubav Božju. Na Isusovo prihvaćanje da je križ put u vječni život. Ljudskih slabosti u nasljedovanju Krista biti će uvijek, zato smo svi potrebni milosrđa Božjega, samo po njemu možemo dostići nebo. To vjerujemo i to molimo za sve pokojne svećenike, biskupe, redovnike i redovnice naše Šibenske biskupije, zaključio je homiliju biskup Tomislav Rogić.

Nakon misnog slavlja u zajedništvu sa svećenicima predmolio je molitvu odriješena za sve pokojne svećenike, biskupe, redovnike i redovnice naše Šibenske biskupije.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …